Spaanse volbloed!

El Vino de Buen Amor

Booming Toro

Maria Alfonse Hernandez en haar vader bezitten een in verhouding kleine bodega in Toro, een van de ‘booming’ districten in Spanje. Het klimaat hier is extreem. Het is erg droog, met meer dan 3000 zonuren per jaar en temperaturen die van 40 graden ‘s zomers tot  minus 15 in de winter gaan. Ook binnen een etmaal kunnen de thermische verschillen enorm zijn. Dit is gunstig voor de aromaontwikkeling van de druiven. Maria en haar vader gaan liefdevol om met wat de natuur doet. Want, zo leert Maria ons: “Als je daar al niet liefdevol mee omgaat, en rekening houdt met haar seizoenen en ritmes? Dan gaat het met de wijn ook fout!” Vandaar dat biologisch werken voor hen niet meer dan logisch is. “Wij zoeken naar diversiteit, vitaliteit zoals de natuur die geeft, massaproductie is er al genoeg. Wie onze wijn drinkt, drinkt er een die oproept tot geluk, die de zintuigen streelt en doet ontwaken”. 

Zoete kruidigheid

Deze donker paarsrode wijn is me er eentje! Met in de neus niet veel meer dan zoet kersenfruit verrast hij je in de mond. Een dikke, sappige aanzet, kersenfruit, drop, en zelfs iets ziltigs. Qua mondgevoel ietsje stroef door de tannines, maar wel heel vol. Het relatief hoge alcoholgehalte is waarschijnlijk debet aan het ‘zoetje’.

Waarom bij de ‘Ierse Lamsstoofpot’?

Het zoetige (de smaak van gestoofd lamsvlees, samen met de wortel de ui) en kruidige (tijm, knoflook) karakter van het gerecht past heel goed bij dezelfde smaken van de wijn.

Wat is daar nog meer lekker bij?

Kazen als stevige (half)harde schapenkazen of  Cantal en Laguiole, charcuterie als een goede Serranoham, gegrild rood vlees, en natuurlijk lamsvlees in al zijn variëteiten.

 

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.