Kruidig en rond rood

Côtes du Rhône ‘Belleruche’

Met respect voor de natuur

Michel Chapoutier die sinds 1990 aan het roer staat van dit in 1808 opgerichte familiebedrijf is een voorvechter van de biodynamie en een van de meest gerespecteerde wijnmakers van Frankrijk. De druiven voor deze wijn komen van verschillende percelen en bodemsoorten in de Zuid-Rhône en zijn zorgvuldig uitgezocht door Michel en zijn team. Dat Michel rekening niet alleen rekening houdt met de natuur, maar ook de mensheid blijkt uit de etiketten. Die zijn voorzien van informatie over de wijn in braillepuntjes voor visueel minder bedeelden. 

Soepel en kruidig

Deze soepele volle rode wijn is robijnrood van kleur. In de mond veel fris kersenfruit naast zoethout, een lichte kruidigheid en een lekker pepertje na. De wijn heeft een mooie structuur met ronde tannines.

Waarom bij Boerenkool met worst

Een winterse schotel vraagt om een ‘opwarmertje‘. De wijn voldoet daar prima aan: fruit, soepel en rond bij de frisse, ietwat aardse smaak van de boerenkool. Het ‘tikkie zoet‘, gecombineerd met zout (zoethout) past heerlijk bij de lichtgerookte smaken van de spek en worst. Pas wel op met de piccalilly, die heeft behoorlijk wat zuren. Laat je hieronder weten wat je ervan vond? Met maar vooral ook zonder de piccalilly?

Wat eten we nog meer bij deze wijn? 

Ook heerlijk bij een gegrild biefstukje, stoofschotels (stoof een plakje kruidkoek mee!), wild, halfharde  blauwe kazen.

 

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.