Médoc

Médoc Cht. Beauvillage

Op deze Lazy Sunday maakt Jody een lekkere pasta met een ossenstaartsaus. Deze Medoc is daar heerlijk bij! Bordeaux is door de rivier de Gironde gescheiden in een linker- en een rechteroever. Cabernet sauvignon en merlot zijn de belangrijkste rode druiven. Deze wijn  komt van de linkeroever, van wijngaarden ten noorden van het bekende wijndorp Saint-Estèphe. Aan deze kant van de rivier domineert cabernet sauvignon. De druiven komen van 35 jaar oude wijnstokken van een bodem die een mix is van klei en kalk, wat typerend is voor deze noordelijke kant van Médoc. 

Krachtige elegantie

De wijn is opgevoed op nieuw eiken, wat goed te ruiken en proeven is. Dat is echter niet dominant. Hij  is evenwichtig met een fijne kruidigheid, zwart fruit, iets van mint en ronde tannines. Stoer dus, maar toch een heel elegante stijl.

Waarom bij de ‘Pasta met Ossenstaartsaus’?

De kruidige smaak van de saus en de dito smaak van de wijn vormen een harmonieuze combinatie. Het zoet-zure van de combinatie van tomaat, wortel, ui en rode wijn in de saus proef je ook terug in de wijn. Net als de krachtige smaak en het mondgevoel dat het vlees geeft.

Wat is daar ook lekker bij?

Allerlei soorten (gegrild) rood vlees, wild, lamsbout, oude kaas.