Chili is een prachtig land, en ze maken ook heerlijke wijn. Afgelopen november bezocht tientallen wijnbedrijven, ik was onder de indruk. Wow, wat mooi! Een topgebied in Chili voor witte wijn is Casablanca Valley, dichtbij de Stille Oceaan. Het relatief koele klimaat zorgt voor volle wijnen met voldoende frisheid.
Fris met een botertje
Deze chardonnay schittert in het glas; is licht goudgeel van kleur met een groene fonkeling. In de neus boter, fris exotisch fruit, appel, grapefruit en een zweem van vanille. Hij smaakt ook lekker fris met weer veel exotisch fruit (ananas, mango) en citrusvruchten. Op de achtergrond een romig botertje zonder log te worden. De afdronk is fris, redelijk lang en heeft een prettig bittertje na.
Wat smaakt bij deze Chardonnay uit Chili?
Kip of vis in een kruidensausje zoals visclafoutis, gegrilde vis (zalm, forel), risotto, lasagne met pompoen of gnocchi met pompoen, aubergine-halloumitorentjes. Of bij kip met paprika en ananas.
Nog meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.