Fijne kerstdagen met

Champagne Rothschild

Vandaag maken we last-minute zelf onze chips (of we hebben er een kokertje van in huis) en beleggen die met feestelijke zalm-eitjes. We zijn volop bezig in de keuken om met elkaar te genieten van mooie gerechten en bijzondere wijnen. Maar neem ook even een momentje om eens na te denken over mensen die het minder hebben dan wijzelf. Champagne Barons de Rothschild ondersteunt dit jaar het Fonds Gehandicaptensport. Deze champagne bestaat voor 60% uit chardonnay uit de Côte des Blancs, het gebied in de Champagne waar deze druif de allerbeste kwaliteit levert. De 40% pinot noir komt voornamelijk uit Verzenay, Ay, Mareuil-sur-Ay en Bouzy. Er is 40% ‘vin de reserve’ in de blend gebruikt: oudere wijnen uit topjaren. De champagne rijpt gedurende 36 maanden ‘sur latte’ in de kelders en daarna nog 6 maanden in de uiteindelijke fles.

Fris en elegant

De Barons de Rothschild champagne Brut heeft een fijne, elegante mousse en aroma’s van wit fruit, peer, citrus en amandel en is heerlijk verfrissend!

Waarom bij de chips met zalm-eitjes?

Zalm-eitjes (of gebruik jij echte kaviaar;-)?) voelen luxueus. Net als champagne. Dat past sowieso bij elkaar. Daarnaast past de krokante touch van de chips lekker bij het exploderende mondgevoel van de vis-eitjes.

Wat eet je ook bij deze champagne?

Kreeft, krab en coquilles zijn slechts een paar voorbeelden. Maar deze brut is ook een prima aperitief. En lekker bij garnalenkroketjes en het romige kaasje Chaource.

Nog een dit… help de gehandicaptensport

QV Select heeft ter ondersteuning van het Fonds Gehandicaptensport een speciale promotie met deze champagne in het leven geroepen. De consumentenprijs van de Champagne Barons de Rothschild Brut is € 48,25. QV Select en Champagne Barons de Rothschild doneren samen een bedrag van € 6,00 per fles aan het fonds indien u via QVSelect bestelt!

Meer info over deze actie van QV Select: klik hier.

Meer over het Fonds Gehandicaptensport: maaike@fondsgehandicaptensport.nl 

 

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *