Mooi mousserend

Cava MVSA

Wat drink je bij de pulled pork bitterballen van Jody? Iets mousserends! Doe vandaag eens een lekkere cava! Maar wat is dat ook alweer? Cava is de beschermde naam voor mousserende wijn afkomstig uit de streek rondom Barcelona in Spanje die geproduceerd wordt volgens de ‘Método Traditional .  De tweede gisting vindt dus, net als bij champagne, plaats in de fles waardoor de prettige bubbels ontstaan.  MVSA cava is een levendig en sprankelend drankje dat bubbelt en bruist! Een graag geziene gast, die net als je beste vrienden en familie niet mag ontbreken als er iets te vieren valt. Deze cava is opgedragen aan de muzes (MUSA is Spaans voor muze), die Spanje’s grootste kunstenaars Salvador Dali, Pablo Picasso, Joan Miro en Francisco de Goya inspireerden. De vier blokjes op het etiket staan voor hen symbool.

Fris en sprankelend

Deze cava is geelgroen van kleur en heeft een levendige, schuimige mousse. In de neus en mond mooi fruit, rijpe meloen en citrus, limoen. Hij is droog met mooie frisse zuren en een klein bittertje in de afdronk. Elegante stijl.

Waarom  bij de bitterballen met pulled pork ?

De bitterballen zijn goed gevuld met een stevige, romige vleesvulling. Dat past goed bij de volle smaak van de cava. Door het frituren zijn de heerlijke bitterballen natuurlijk wel wat aan de vette kant. Met de cava bruis je je mond weer schoon en fris. En ben je klaar voor de volgende overheerlijke bitterbal!

Wat smaakt ook lekker bij de cava?

Allerlei soorten zeevruchten, gefrituurde calamaris, gedroogde hammen, Manchegokaas, kip, lichte salades etc.

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.