Fris wit
Sauvignon Blanc uit Chili

De druiven voor deze wijn groeien in de meest noordelijk gelegen vallei in Chili waar wijnbouw plaatsvindt: Elqui Valley. Het is tevens een van de nieuwste wijngebieden. De wijngaarden grenzen in het noorden aan de hete Atacama woestijn, maar de Stille Oceaan zorgt voor een frisse wind uit het westen. 

Fris en kruidig

De wijn is licht goudgeel van kleur. In de neus fris citrusfruit en een  lichte kruidigheid. In de mond voelt hij strak tot lichtfilmend aan. Verder een frisse afdronk met een pepertje en een vriendelijk bittertje na.

Wat eten we bij Castillo di Molina Sauvignon Blanc?

Uiteraard heerlijk als aperitief, maar ook bij diverse gerechten met vis en schaal- en schelpdieren zonder zware saus. En natuurlijk doet hij het goed bij een stukje geitenkaas. Smaakt perfect bij de Griekse spinazietaart (Spanakopita). Het gerecht is over-all zacht en rond. Maar de spinazie geeft een strak mondgevoel, en dat past perfect bij deze Sauvignon Blanc. Ook lekker bij de Italiaanse Tongschar met tomaten.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.