Fruitrijk houtgerijpt wit

Castillo de Molina Chardonnay

Een frisse wind

Deze Chardonnay komt van de beste wijngaarden van Viña San Pedro in Casablanca Valley. Deze vallei met lage heuvels en flauwe hellingen ligt op minder dan 400 meter boven zeeniveau aan de kust van de ‘Pacific’, de Stille Oceaan. Het relatief koele, gematigde klimaat in dit gebied wordt sterk beïnvloed door de frisse zeewinden en geldt als Chili’s topgebied voor witte wijnen. De nachten zijn koel en ’s ochtends is het er vaak mistig. Hierdoor, geholpen door de lange warme zomers, rijpen de druiven langzaam wat resulteert in rijpe, volle wijnen met voldoende frisheid.

Fris met een botertje

De wijn is lichtgoudgeel van kleur met een groene fonkeling. In de neus boter, fris exotisch fruit, appel, grapfruit en een zweem van vanille. Hij is lekker fris in de mond met weer veel exotisch fruit (ananas, mango) en citrusvruchten. Hij heeft een romig botertje zonder log te worden. De afdronk is fris, redelijk lang en heeft een prettig bittertje na.

Waarom bij de ‘Kip met paprika en ananas‘? 

Het gerecht is aan de zoete kant door de ananas en paprika. De smaken zijn overwegend fris met, door de room, een tikje rond. De kerrie geeft een exotisch tintje aan het gerecht. Het zoetje in de wijn (vanille), het romige botertje en natuurlijk het exotische karakter doen het prima bij dit gerecht.

Wat smaakt er nog meer lekker bij?

Kip of vis in een kruidensausje, gegrilde vis (zalm, forel), risotto (zorg voor een fris ingrediënt), aubergines gegratineerd met Parmezaanse kaas.

 

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.