Vol soepel rood

Bobal Único

Unieke druif

Aan de basis van deze wijn staan oude wijnstokken, lage opbrengsten per hectare (door zeer sterk terug te snoeien) en een voortdurende selectie van de te oogsten druiven. Aanvullend wordt gekozen voor een lagering op vat voor een periode van negen maanden. Het resultaat mag er zijn! De Gandia Bo wordt voor 100% gemaakt van de Bobal druif, een unieke variant uit Valencia. Deze druif is, qua aanplant, na tempranillo en airén  de derde in volume. Ter gelegenheid van het 125 jarige bestaan, werd de Bo voor het eerst gepresenteerd. Vele experimenten gingen er aan vooraf om tot deze unieke kwaliteitswijn te komen.

Sappig

De robijnrode wijn heeft in neus én smaak veel sappig rijp rood fruit. Daarnaast heeft hij iets drogende tannines maar in de afdronk weer lekker veel rijp fruit.

Waarom bij de ‘Vietnamese biefstuk uit de wok‘?

De wijn heeft, door het fruit, iets vriendelijks zoets met daarnaast frisse niet-scherpe zuren. Dat past heel mooi bij de zoetzure smaak van het vlees. Oorzaak hier is de marinade. Ook de bitters van de rucola en de frisse tomaten gaan prima bij deze wijn!

Wat is daar nog meer lekker bij?

Een stoofpotje van niet al te vet vlees, gegrild vlees. Of een stukje extra belegen boerenkaas.

 

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.