Zwoel sappig rood

Barossa Shiraz

Deze wijn wordt gemaakt door Thorn-Clarke Wines in Angaston, Australië. De families Thorn en Clarke vestigden zich rond 1870 in Barossa Valley. De Thorns werden druiventelers, de Clarke’s waren goudzoekers. De huidige naam én dus het bedrijf ontstond door een huwelijk. Alle wijnen worden gemaakt van eigen druiven, alleen voor de Milton Park wijnen worden zo nodig druiven bijgekocht. Robert Parker, in The Wine Advocate, noemt de wijnen van Thorn-Clarke ‘astonishing wine values’.
De druiven voor deze Terra Barossa Shiraz vergistten 7 dagen op lage temperatuur (22 à 25°C). Hierdoor krijgt de wijn zijn volle en fruitige expressie. Daarna werd de wijn gelagerd in Franse en Amerikaanse barriques.

Gulle Shiraz

De wijn is donkerpaars. In neus en mond tref je alles aan wat je kunt verwachten van een Shiraz uit Australië: rijp zwart fruit (cassis), vanille, specerijen (kruidnagel, peper), leer, tabak en een vleugje eucalyptus. De wijn is rond, gul, sappig en soepel met rijpe tannines en een zachte afdronk met een zoetje.

Waarom bij de Jachtschotel?

De kruidigheid van het gerecht en de kruidigheid van de wijn vormen een harmonieus geheel. Het zoet in het gerecht (appel, ui, wortel) komt ook terug in de wijn. Daarnaast is het gerecht als geheel aan de volle kant, net als de wijn. Ideaal koppeltje dus.

Wat is daar ook lekker bij?

Rood vlees, stoofpotjes, gevogelte met een lichtzoete (bessen-)saus. Ook heerlijk in combinatie met de Pepper-beef van Kevin.