Rosé uit Provence

Avec no. 3: wijn met een boodschap

AVEC  Moi, AVEC Toi… Meestal koop je wijn om de inhoud. Maar deze wijn koop je ook om het etiket! Waarom? Je persoonlijke boodschap kun je erop achterlaten.

Onlangs kreeg ik de Avec Rosé No. 3 toegestuurd. De ideale rosé voor warme zomerdagen, perfect voor op het terras zoals het persbericht vertelt.  Maar het meest bijzondere aan deze fles is eigenlijk het etiket. Die is namelijk zo ontworpen dat je er een naam of een persoonlijke boodschap op kunt invullen. Hoe leuk is dat?

Niet alleen rosé

Behalve rosé voert dit wijnmerk ook witte en rode wijnen. De wijnen van AVEC komen uit de Provence en de Languedoc-Roussillon. AVEC staat voor samen zijn, samen met de mensen waar je van houdt. In het Frans betekent het woordje Avec ‘met’. Want de wijnen van AVEC drink je gezellig ‘met’ elkaar. Dat is het idee. En daarom is het etiket op die manier ontworpen. Ze hebben een lijntje vrij gehouden waarop jij je boodschap kan achterlaten. Leuk als cadeau, leuk als herinnering, leuk om iemand te verrassen.

Sappig met fijne zuren

Leuk dat etiket, maar wat vinden we van de inhoud? De rosé no. 3 is afkomstig uit het wijngebied Coteaux d’Aix-en-Provence. Gemaakt van verschillende druivenrassen: Cabernet Sauvignon, Syrah, Cinsault en Grenache. Ruikt naar bloemen en rood fruit-aroma’s als aardbeien en frambozen. Smaak is mild, sappig met fijne zuren. Droog maar niet te streng.

 

Lamskoteletjes met quinoasalade
Lamskoteletjes met quinoa-courgettesalade

Wat eten bij AVEC no. 33?

Door z’n fijne zuren en aangename aroma’s is dit een heerlijk aperitief. Maar je kunt er ook gerust iets bij eten. Wat dacht je van een salade niçoise, lamskoteletjes met ratatouille , lamskoteletjes met quinoasalade of een pasta met kalkoen. Ook met een gegrilde dorade van de bbq erg geslaagd.

 

Klik op de linkjes voor het bijbehorende recept!

Op 3 september 2018 geproefd en beoordeeld door Jolande Vos van I Love Food & Wine.

Op de hoogte blijven van goed beoordeelde wijn? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *