Sappig rood

Australische Pinot Noir

Er zijn van die dagen waarop je wel zin hebt in een glas rode wijn, maar geen behoefte hebt aan een zware wijn. Geen superstevige krachtpatser met zware tannines waar je mond in no-time kurkdroog van wordt. Geen ultrazwoele wijn die je haast met mes en vork naar binnen moet werken. Nee, soms wil je iets vriendelijkers, iets vrolijkers, iets soepelers, iets lichters. Op dat soort momenten kan Pinot Noir je beste vriend zijn. Vandaag is zo’n dag.

Onze Wijn van de Dag is de Pinot Noir van Clayton Road. Deze wijn komt uit het zuidoosten van Australië, uit het gebied Murray Darling. Dit wijngebied vind je in het noordwesten van de staat Victoria, op de grens met de staat New South Wales. Door deze streek stromen de rivieren Murray en Darling, die het wijngebied zijn naam gegeven hebben.

Sappig en vriendelijk

De wijn is lichtrood van kleur en in de neus ruiken we kersenfruit en het kruidige van oregano. In de mond is hij lekker sappig met wederom veel fruitigheid en kruidigheid met naast de kersen en oregano ook wat zwarte peper en honing.  Een vriendelijke, lichtvoetige rode wijn die zowel een klein zoetje als de nodige frisheid heeft.

Wat eten we bij Pinot Noir van Clayton Road?

Deze rode wijn zetten we graag naast het bladerdeegtaartje met ricotta en courgette. In dit makkelijk te maken gerecht proeven we het frisse van de ricotta, het kruidige van de oregano en het zoetje van de honing.  Smaken die we terugvinden in de wijn, een harmonieuze combinatie dus. Bij een carpaccio met wat kruidige rucola erop, een salade met eendenborst of een gebraden kwarteltje zal deze wijn ook zeker niet misstaan.

 

Wil je op de hoogte blijven van heerlijke gerechten met bijpassende wijn? Geef je hier op en schrijf je in voor de nieuwsbrief.