Nootachtig droog

Amontillado Romate

Een tulband bakken met kerstmis is een goede traditie. Maar wat drink je er nou bij? Doe als de Engelsen en pak een sherry. Deze Amontillado van Romate bijvoorbeeld. Amontillado is een gerijpte Fino waarvan de flor (de beschermende gistlaag op de sherry) is afgestorven. De rijping is dus oxidatief en de kleur verandert van goudgeel naar lichtbruin. De gemiddelde leeftijd van deze sherry ligt tussen de 20 en 25 jaar. 

Nootachtig droog

De kleur is amberbruin. In de neus zijn rozijnen, krentjes en karamel te ruiken. Hij is droog, nootachtig met koffie en heeft een krachtige, kruidige en frisse afdronk. Het mondgevoel is rond.

Waarom bij de Kersttulband?

De tulband is rijk gevuld met zuidvruchten en kruiden. Deze smaken vind je terug in de sherry. De stijl van de sherry is droog, kruidig en fris. Daarmee is hij een fijne tegenhanger van de machtige tulband.

Wat is daar ook lekker bij?

SOEP! Menigeen is van mening dat bij soep geen wijn geschonken hoort te worden. Maar schenk hem eens bij een bord ossenstaart– of wildsoep. Succes verzekerd! Maar probeer hem ook bij geroosterde amandeltjes, paté van wild, oude boerenkaas (bijvoorbeeld de Boeren Goudse Oplegkaas) of de beroemde Spaanse blauwe kaas Cabrales.

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.