Fris en licht wit

Albariño Granbazán

In het uiterste noordwesten van Spanje vind je de wijnstreek Rias Baixas. De witte wijnen uit deze groene kuststreek behoren inmiddels tot de top van de wijnwereld. De voornaamste druif van deze streek is albariño. Daarvan worden voornamelijk frisse, fruitrijke witte wijnen gemaakt, mede dankzij de koele zeewind, de veelal granieten bodems en de koele vinificatie op roestvrijstalen tanks. Deze ‘Etiqueta Verde’ van Agro de Bazán is precies zo’n wijn. Geheel ‘opgevoed’ op rvs, dus lekker fris!

Fris en een beetje zilt

De wijn is bleekgeel van kleur. De geur is aromatisch met witte bloemen en peer, ook ruikt hij een beetje ziltig. In de mond is de wijn eerst wat spritzig, fris en ietsje vegetaal (groene paprika). Later wordt hij ronder en wat filmend. In de afdronk een heel klein bittertje. Lekker lentefris.

Welke gerechten passen hierbij?

Deze frisse wijn is een heerlijke match met wokgroente met tonijnDe gewokte groentes zijn knapperig en fris, wat je ook terugvindt in de Albariño. De zilte smaak van de tonijn past bovendien goed bij het licht-ziltige dat je in de wijn proeft. Dat maakt deze wijn overigens direct een ideale partner voor veel soorten (zee-)vis, schaal- en schelpdieren, mosselen, sushi en sashimi of vissoep. Ook heerlijk als aperitief, met daarbij eventueel lekkere gevulde chips.

Wil je meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Geef je hier op