Bourgognestijl

9,2 pnt Chileense topchardonnay

‘Beste chardonnay van Chili’, zo noemt Decanter Magazine deze chardonnay Los Patricios uit Zuid-Chili. Crispy fris, met prachtige ingetogen houtlagering en een stevige structuur, vergelijkbaar met een Chassenge-Montrachet uit de Bourgogne. Alleen een stuk beter geprijsd.

‘Los Patricios’ is het visitekaartje van wijndomein Pandolfi Price. Pandolfi Price is een piepjong wijnbedrijf. In 2002 kochten Enzo Pandolfi Burzio en zijn vrouw Gillian Price Saffery dit domein in de briljante ‘Valle del Itata’. Ze hadden aanvankelijk totaal geen kennis van wijnmaken. Gillian was opgegroeid op een boerderij, en Enzo was arts. Ze zagen een advertentie in de krant, gingen kijken en waren meteen verliefd. Het domein bestond uit 25 ha wijngaard met chardonnay-wijnstokken op een vulkanische bodem aan de oevers van de Larqui Rivier. In samenwerking met de Chileense wijnmaker François Massoc gingen ze aan de slag. Hoewel hun eerste chardonnay pas in 2010 op de markt kwam, werd de kwaliteit meteen onderkend. Decanter Magazine riep de wijn uit tot ‘Best Chilean Chardonnay’.

Intens verfijnd

Intense verfijnde geur met prachtige aroma’s van hazelnoot. Hier blijf je aan ruiken; overweldigend!  In de smaak eerst een frisse aanzet, licht filmend met een krachtige smaak van witte perzik, witte bloemen en een botertje. Ook hier opnieuw het mooie hazelnoot die ook in de geur naar voren kwam. Lange afdronk. Totaal anders dan andere Nieuwe Wereld-chardonnay’s; verfijnd en toch krachtig. 

Wat eten we bij Chardonnay Pandolfi Price?

Deze elegante chardonnay is mooie maatjes met kreeft, zalm en tonijn. Doet het ook goed bij ganzenlever en rijke patés. Maar ook superlekker bij kip of kalkoen. Probeer ‘m bij Kip met paprika en ananas, Tong en croûte met pesto, Sliptong met romige garnalensaus, pizza met zalm of Belgische  garnalenkroketjes.

 

 

Op de hoogte blijven van nieuw beoordeelde wijnen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.