Mystic Corner van Rainbow's E

Soepel rood
8,2 pnt Sappig Zuid-Afrika

Mystical Corner van Rainbow’s End; dit is de eerste wijn die (blind) wordt geproefd door het proefpanel van I Love Food & Wine in de serie rode wijnen. Hij is afkomstig uit Zuid-Afrika (Stellenbosch). Iedereen zit meteen op het puntje van zijn stoel. Gastronoom-sommelier Martine van den Bos: ´Deze wijn grijpt direct mijn aandacht, die is een wijn waar ik van hou. Alleen die geur boeit me al mateloos!’ Deze wijn gooit dus hoge ogen. Waarom? Lees verder…

Wijndomein Rainbow’s End ligt op een heuvel, ca. 540 meter boven zeeniveau, aan de rand van Stellenbosch en omringd door bergen. Het is een familiebedrijf (Malan Family) waar ze op een traditionele manier wijn maken met oog voor de natuur. Het bekende wijnhuis Tokara (te koop bij Gall&Gall) is hun buurman.

Magisch gevoel

Deze Mystical Corner is hun ‘instapwijn’. Prachtige volle geur van rijp fruit (zwarte bessen/cassis), veel kruiden en later wat eucalyptus. Jong (paarsrood) van buiten, verleidelijke geuren in de neus en vervolgens rijp en sappig van binnen.

Martine: “Druiven die tijdens het proeven bij me opkwamen waren blaufränkisch en grenache, maar dat zit er helemaal niet in. Het is een blend van shiraz-, malbec-, cabernet sauvignon en petit verdot. Druiven die zoals de naam al zegt (Rainbow’s End) inderdaad aan het eind van de regenboog gevonden moeten zijn omdat ze een magisch gevoel geven na het proeven. En dat voor een ‘instapwijn’. Dit maakt mij heel nieuwsgierig naar de andere wijnen van Rainbow’s End.” Kortom: een sappige smaakvolle wijn, boordevol fruit, kruidig met zachte tannines. Good Value for Money.

Wat eten we bij Rainbow’s End?

Lamskebab
Lamskebab

Let op: voorzichtig uitschenken, want de wijn is ongefilterd de fles ingegaan, dus in het laatste restje kan nog wat natuurlijk bezinksel achterblijven. Schenk hem als aperitief. Maar ook is hij heerlijk in combinatie met stoofpotten of stamppotten, zoals de stamppot die morgen op de site komt: Koolstamppot met kipgehaktballen. Probeer hem zeker ook eens als begeleider van Chili con carne,  Biefstuk met groene salsa, Lamskebab met kruidenyoghurtsaus of bij de Steak chimichurri.

Klik op de linkjes voor de bijbehorende recepten!

Deze tekst is geschreven door Martine van den Bos/Jolande Vos

Op de hoogte blijven van Wijn&Spijs nieuws? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

 

 

Geef je waardering
Datum recensie
Waardering
41star1star1star1stargray