Zoals aardbeien met slagroom...

7,8 pnt Rosé uit de Phalz

Deze heerlijke rosé is gemaakt van druiven die groeien in het Duitse Birkweiler in de Pfalz . Er zijn vier druivenrassen in verwerkt: portugieser (50%), dornfelder (35%), regent (10%) en spätburgunder (=pinot noir 5%).  Misschien wat onbekende druivenrassen, maar ze maken samen een perfecte combinatie voor een hele smaakvolle wijn.

Aardbeien met slagroom

Als je de fles opent klinkt er een zachte ’psssh’ door een klein beetje koolzuur die de wijn licht prikkelend maakt. In de geur is deze rosé een tikkeltje boers en in de smaak heerlijk sappig en romig tegelijkertijd met wat kruidigheid en mineraliteit. Bij het proefpanel roept het een associatie op van ‘aardbeien met slagroom’. Verder een redelijk lange fruitige afdronk die vraagt om een volgende  slok.

Wat eten we bij Siener Rosé?

Siener rosé heeft niet per se zon en een terras nodig om lekker gevonden te worden. Ook in de herfst smaakt hij heerlijk. Behalve dat het een uitstekend aperitief is,  kan er ook gerust iets bij gegeten worden. Bij het thuis naproeven van de wijn merkte ik dat spinazie een gunstige invloed heeft. Als ik nog een fles had, zou ik een quiche maken met spinazie en room/crème fraîche of een hartige taart met snijbiet, ook heerlijk. Omdat er maar 11% alcohol in zit en een beetje restzoet, combineert hij ook goed met licht en (mild) gekruid Aziatisch eten.

Proef de Siener rosé in combinatie met deze gerechten van I Love Food & Wine: Griekse spinazietaart, pasta met scampi in rosso, tagliatelle met spinazie en walnoten of de Aziatische salade met zalm.

 

Deze tekst is geschreven door Martine van den Bos.

 

Meer weten over goede Wijn/Spijs-combinaties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *