Ciù Ciù Tebaldo Bianco

Rond & bloemig
7.5 pnt Ciù Ciù Tebaldo uit de Marken

Afgelopen zomer waren we op vakantie in Italië, in de (wijn)regio Le Marche (oftewel de Marken). Dit gebied ligt pal naast Umbrië aan de Adriatische zee. Een heerlijk authentieke streek met mooie dorpjes en adembenemende vergezichten.

De meest bekende witte wijn uit de Marken is Verdicchio dei Castelli di Jesi. Maar er worden veel meer witte wijnen gemaakt, zowel van inheemse als klassieke druivenrassen. Het wijnhuis Ciù Ciù, gesitueerd in het zuiden van de Marken, maakt verschillende witte wijnen. Zoals deze Tebaldo Bianco, gemaakt van chardonnay, pinot gris en sauvignon blanc. Het proefpanel van I Love Food & Wine beoordeeld de wijn met een vette zeven en noemt hem een saladewijn!

Het wijnhuis Ciù Ciù is een biologisch wijnbedrijf, gesitueerd in het hart van de heuvels van Piceno in het dorp Offida . Ze bezitten ongeveer 150 ha wijngaarden. Het is een echt familiebedrijf. Gestart in 1970 door Natalino en Anna Barlomei. Maar tegenwoordig wordt de zaak gerund door hun zonen Massimiliano en Walter.  Ze werken organisch. Mocht je in de buurt zijn dan hebben ze een proefruimte in Piazza del Popolo in het centrum van Offida. Ze behoren tot de top 10 van de streek en bezitten de titel ‘Vegetarian Vegan Quality’. Nu is alle wijn natuurlijk vegetarisch, maar het zegt wel iets over hun inzet om een zo mooi mogelijk biologische wijn te maken.

Rond & Bloemig

De wijn is bleekgeel van kleur. Ruikt licht mineraal met wat bloemigs op de achtergrond. De aandronk is vooral rond met rijpe fruitaroma’s (abrikoos, nectarines), maar wel met voldoende goede zuren als tegenwicht. In de afdronk een prettig citrusbittertje.

Tebaldo: echte saladewijn

Uitstekend aperitief die veel mensen aangenaam zullen vinden. Ook zal deze wijn uitstekend passen bij lichte salades met fruit, zoals kropsla met perzik, geitenkaassalade met peer en walnoten.

Klik op de linkjes voor het bijbehorende recept!

Op 9 mei 2017 geproefd en beoordeeld door ILFW-proefpanel.

Op de hoogte blijven van goed beoordeelde wijn? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *