Perfect aperitief

7.8 pnt Elegante Spaanse rosé

Zeer delicate, fruity rosé uit het Spaanse Calatayud. Een ontdekking van Jorge Ordóñez; een innoverend wijnproducent die staat voor het blootleggen van kwaliteitswijn uit Spaanse authentieke regio’s. Een man met een missie die zijn sporen reeds meer dan verdiend heeft en door Robert Parker al meerdere malen de titel kreeg van ‘winepersonality of the year’. Bovendien is deze rosé Oronta gemaakt door zijn zeer  talentvolle wijnmaker Nacho Álvarez Losada. Hij gebruikt hiervoor het bijzondere druivenras: garnacha de Aragón, de oudste kloon ter wereld. Frivool en zwierig, met de kleur van een rosé uit de Provence. Delicate smaak. 

De druiven zijn afkomstig van zeer oude percelen met wijnstokken van 80 tot 100 jaar. Ze oogsten hier zeer zorgvuldig met de hand en alleen de perfect rijpe trossen worden geselecteerd. Na het persen blijven sap en schillen met elkaar in contact. Vervolgens wordt het lichtgekleurde sap afgetapt. Deze manier van rosé maken heet ´saignée´, het Franse woord voor ´gebloed´. Fermentatie plaats in roestvrijstalen tanks, waarbij de temperatuur nauwlettend in de gaten wordt gehouden. Kwaliteit voert constant de boventoon.

Subtiel verfrissend

Dit resulteert in een delicate rosé met een floraal karakter. Opvallend licht-rose van kleur, met name voor een Spaanse rosé. Je ruikt subtiele tonen van rood fruit (aardbeien, frambozen). De smaak is frissend, delicaat met bloemige, rood fruit-aroma’s. Goede zuren met een opvallend sinaasappelbittertje in de afdronk die zorgt voor interessante finish. Mooi zomers aperitief met karakter.

Wat eten we bij Oronta rosé?

Deze elegante rosé is bij uitstek geschikt als aperitief door zijn verfrissende zuren en bloemige aroma’s. Serveer er wat Spaanse tapas bij of bruschetta nicoise of een stukje quiche. Ook lekker in combinatie met een wrap met gemarineerde aardbeien en feta.  Of een tortilla met kip.

Klik op de linkjes voor de bijpassende recepten!

 

Op zoek naar heerlijke gerechten met bijpassend wijnadvies? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *