Kerst E-book

Wat zit er in de Wijn & Spijsbox van QV Select?

Heb je het Kerst E-book al gedownload? Een van de vijf kerstmenu’s is het verfijnde menu van tv-kok Yvette van Boven. De bijpassende wijnen bij dit menu zijn afkomstig van importeur QV Select. Maar wie is QV Select eigenlijk en welke wijnen zitten er in hun Wijn & Spijsbox?

QVSelect is een onderdeel van het importeursbedrijf Wijnimport J. Bart. Dit is een van de grotere wijnimporteurs in Nederland. Het is een echt familiebedrijf dat al 56 jaar een vertrouwde naam is, en vooral in de Nederlandse horeca bekend staat om hun gastronomische wijnen en wijn spijs kennis.

QV Select voor de particuliere consument

De kwaliteits-wijnen van QVSelect zijn een selectie uit het grote portfolio van Wijnimport J. Bart. Bij QV Select ligt de focus op particuliere verkoop aan consumenten. Er is keus uit zo’n 320 wijnen, samengesteld door tien Vinologen en een Magister Vini. Ze hebben met name gekozen voor familiebedrijven met een lange historie, gericht op kwaliteit en respect voor omgeving, mens en natuur.

Dit zeer uitgebreide assortiment wordt altijd rechtstreeks opgehaald in het buitenland. Vervolgens opgeslagen in een natuurlijk geacclimatiseerde opslag die gevestigd is in een monumentaal fort ‘Fort Benoorden Purmerend’.

Startersbox QV Select
Startersbox van QV Select

Wijn Spijs met de wijnbox van QV Select?

Bij het verfijnde kerstmenu van Yvette van Boven heeft QV Select de bijpassende wijnen uitgezocht. Maar welke wijnen zitten de wijnbox van QV Select? Er is keus uit twee verschillende wijnboxen: een Starters box en een Fijnproevers box. Wat zit er in welke box?

 

 

WIJS SPIJS – STARTERS BOX

  • Terrine van prei: Fram Robertson Chardonnay € 11,95
  • Kerstporchetta: Bodegas Y  Viñedos San Román Toro ‘Prima’ € 15,95
  • Etos mess met mintsuiker: Cascina Pian d’Or Brachetto Piëmonte ‘Grapolli Rossi’ € 9,75

 

WIJN SPIJS – FIJNPROEVERS BOX

  • Terrine van prei: Massolino Langhe Chardonnay € 19,25
  • Kerstporchetta: Bodegas Arzuaga Ribera del Duero Arzuaga ‘Crianza’ € 26,50
  • Etos mess met mintsuiker: : Domaine de Pajot Floc de Gascogne Rosé € 15,95
Fijnproeversbox van QV Select
Fijnproeversbox van QV Select

Mooie Wijn & Spijs combinaties

Terrine met prei en gerookte zalm staand uit het kookboek van Yvette van Boven
Terrine met prei en gerookte zalm

Het voorgerecht van Yvette van Boven is een prachtige terrine in mooie laagjes: lichtgerookte zalm, gestoofde prei en een zachtzuur, romig mascarponemengsel. Hier schenken we een niet al te zware chardonnay bij. Die past bij het romige karakter van de terrine en het lichte zoete van de prei. In de startersbox is gekozen voor een Chardonnay uit Zuid-Afrika. Die is mooi zacht en rond met frisse zuren die aansluiten bij de zachtzure roomlaag. De Chardonnay uit de Fijnproeversbox is afkomstig uit noorden van Italië (Piemonte). Deze wijn heeft net wat meer gelaagdheid door de lichte vanilletoets. Heel verfijnd van smaak, maar toch vol en rijk. Hij tilt het gerecht naar een hoger plan.

Kerstporchetta
Kerst porchetta van Yvette van Boven

Spaans rood bij Kerstporchetta

Als hoofdgerecht serveren we de Kerstporchetta; een eyecatcher eerste klas. Het is vlees is sappig met een kruidige vulling en duidelijk citrusaccent. Als begeleider kiezen we hier voor Spaans rood. Allebei gemaakt van grotendeels de tempranillo-druif. In de startersbox vind je een Toro uit Castilla y León. Aan deze wijn is een klein beetje grenache toegevoegd. Dat maakt de wijn wat ronder en zachter. Mooie combinatie met het sappige varkensvlees. De Ribera del Duero, ook gemaakt van de tempranillo (tinto fino) is aangevuld met 5% cabernet sauvignon. Een wijn met net wat meer diepgang, maar tegelijkertijd heerlijk zacht en romig. Dat vormt een wijn-spijscombinatie met de kerstporchetta die zijn weerga niet kent.

Rood fruit wijst de weg

Tot slot een wolk van een dessert: Eton Mess met mintsuiker. Yvette van Boven noemt dit: ‘Een recept voor het snelste, makkelijkste, bijna kant-en-klare toetje ooit. En het erge is: het is ook nog eens gruwelijk lekker.’

Kerstdessert: Eton Mess met mintsuiker
Kerstdessert: Eton Mess met mintsuiker

Het is een variant op de Britse Eton Mess, bekend van de tenniswedstrijden op Wimbledon. Daar wordt het gemaakt met slagroom en aardbeien. Onze KERST-versie (zie E-book) wordt gemaakt van slagroom en rood fruit uit de diepvries. Met als extra versiering; mintsuiker op de rand van het glas. Wat drinken we daarbij? In de starterbox van QV Select zit een Italiaanse Brachetto d’Acqui, een friszoete mousserende dessertwijn met rood fruitaroma’s. Gemaakt op de manier van Moscato d’Asti. Opwekkend, licht mousserend en niet al te zoet. Bovendien lekker laag in de alcohol. De perfecte combinatie met een dessert op basis van rood fruit.

Kies je voor de fijnproeversbox, dan krijg je een fles Floc de Gascogne rosé. Dit is heel bijzondere versterkte dessertwijn. Smaakt friszoet met veel aroma’s van rood fruit zoals kersen en aardbeien. Dat kan natuurlijk niet missen; fantastische combinatie met deze Eton Mess met een twist.

Je kunt deze wijn ook schenken bij een extra kaasplankje (o.a. schapenkaas en blauwader kaas) dat je eventueel nog als tussengerecht (vóór het dessert) zou kunnen serveren.

 

Wijnbox winnen van QV Select?

Van elke Wijn & Spijsbox van QV Select geven we er twee gratis weg. Wil je winnen? Kijk op pagina met het overzicht van de kerstcadeaus.

 

Wil je de wijn alvast bestellen? Dat kan ook. Ga voor meer informatie naar de website van QV Select. Prijs per pakket:

  • Starters box, 3 flessen: van 37,65 voor 33,90 (excl verzendkosten)
  • Fijnproevers box 3 flessen: van 61,70 voor 55,55 (excl verzendkosten)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *