Kerst E-book

Wat zit er in de Wijn & Spijsbox van importeur Vinoblesse?

Heb je het Kerst E-book al gedownload? Een van de vijf kerstmenu’s is het vegetarische menu van The Holy Kauw Company. Dit is een creatief-culinair cateringbedrijf, gerund door Mireille en Arno van Elst. De bijpassende biologische wijnen zijn afkomstig van VINOBLESSE; een wijn-importbedrijf uit Baarn. Maar wie is Vinoblesse eigenlijk en welke wijnen zitten er precies in hun Wijn & Spijs box?

Vinoblesse is een wijnimportbedrijf dat vooral bijzondere wijnen importeert van kleinschalig werkende producenten uit Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, Duitsland en Oostenrijk. Al sinds de oprichting in 1986 zijn de gepassioneerde Tjitske Brouwer en Marc Collard de eigenaars én importeurs van dit kleine kwaliteitsbedrijf. En dat is nog steeds zo. Sinds 2008 werkt Jessica Geurtsen bij Vinoblesse. Ze heeft in de loop der jaren het assortiment van binnen en van buiten leren kennen. Ze proeft goed en zorgvuldig, en is van alle markten thuis.

Hun slogan luidt:

‘de beste wijnen van de beste wijnboeren, zo natuurlijk mogelijk gemaakt’

Pioniers in de wereld van biologische wijn

Als een van de eersten in Nederland beginnen zij met de import van de zogenaamde ‘natuurwijnen’ begin jaren negentig. Inmiddels is 90% van hun assortiment biologisch of biodynamisch, een aantal hiervan maakt natuurwijn (lees hier meer over de verschillen). Maar naast natuurlijk werken in wijngaard en kelder is zuiverheid een belangrijk criterium voor hun assortimentskeuze. Die hoge kwaliteit van hun wijnkeuze wordt geroemd door de pers. Vinoblesse is twee keer uitgeroepen tot ‘Wijnkopers van het jaar’!

Team Vinoblesse: Marc Collard, Jessica Geurtsen en Tjitske Brouwer

Tjitske haalde in 2007 als eerste vrouw de titel Magister Vini met haar nog altijd veel gelezen afstudeerscriptie ‘Biologische wijn bestaat’. Dit leverde haar de bijnaam op van ‘Miss Bio’. Afgelopen jaar was Tjitske één van de vier genomineerden voor de titel ‘Wijnvrouw van het Jaar 2020’.

Marc Collard is al 32 jaar lid van het Perswijn proefpanel. De belangrijkste inspiratiebronnen voor hun werk zijn het delen van kennis met wijnboeren en liefhebbers, en het vertrouwen dat klanten in de keuzes van Vinoblesse hebben.

 

Vegetarisch kerstmenu in E-book
In het KERST E-BOOK van I Love Food & Wine (hier kun je het downloaden!) vind je het complete vegetarische kerstmenu uit het kookboek KERST van The Holy Kauw Company. Pastinaaksoep met peren als voorgerecht, vervolgens een hartige strudel met olijven en prei en tot slot een prachtige vanille-kokosbavaroise met frambozensaus.

 

WIJN en SPIJS MET DE WIJNBOX VAN VINOBLESSE?

Kerst wijnbox Vinoblesse staand Bij het drie-gangen kerstmenu van The Holy Kauw Company zijn drie biologische wijnen geselecteerd uit het assortiment van Vinoblesse:

  • Pastinaaksoep met peren: Franse Viognier 2019 van Domaine des Murettes € 10,95
  • Hartige strudel met olijven en prei: Côtes du Rhône Villages Massif d’Uchaux 2018 van La Cabotte € 13,75
  • Vanille-kokosbavaroise met frambozensaus: Pfalz Gewürztraminer Spätlese 2018 van Janson-Bernard € 14,95

 

Wijn en Spijs combinaties

Pastinaaksoep met peren uit KERSTBij de pastinaaksoep met peren schenken we een Viognier van Domaine des Murettes. Deze zachte romige soep met aardse en licht geroosterde tonen vormt een geweldige combinatie met de weelderige en volsappige Viognier van Domaine des Murettes uit de Languedoc. Aroma’s van peer komen elkaar tegen in deze wijn & spijs-combinatie. Erbij: Franse Viognier 2019 van Domaine des Murettes.

Vegetarische rol met olijven en preiAls hoofdgerecht bereiden we een heerlijk krokante hartige strudel (de vulling kun je voorbereiden) gevuld met olijven, feta, tomaat en zoetige prei. Erbij serveer je een pikant-zoete mangosaus. Dat vraagt om een sappige rode Rhône met body als begeleider. Deze van Domaine La Cabotte is biologisch dynamisch en afkomstig van de wijngaarden van het Massif d’Uchaux. Elegant, en toch geconcentreerd. Met aroma’s van olijven. Die elementen sluiten perfect aan bij de vulling van de strudel. Erbij: Côtes du Rhône Villages Massif d’Uchaux.

Vanille-kokos bavarois uit het kookboek KERSTTot slot de vanille-kokosbavaroise met een rinse frambozensaus. Dat vraagt om een niet al te zoete dessertwijn, zoals deze fluweelzachte Gewürtztraminer Spätlese uit de Phalz. Gemaakt door de vrouwelijke wijnmaakster Tine Bernard van het wijndomein Jason-Bernard. Een mooie florale witte wijn met verrassend elegante zoet-zuur balans. Bovendien biologisch-dynamisch en lekker laag in het alcohol. Een eye-opener! Erbij: Pfalz Gewürztraminer Spätlese.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *