Languedoc het dorp

Voorlopig reisprogramma Languedoc 2018

 (Garant vertrek)

Reisperiode:            maandag 7 t/m 14 mei 2018                             

Thema:                      culinaire week
Plaats:                       Languedoc-Roussillon
Land:                         Frankrijk
Accommodatie:       chambre d’hôte
Reisduur:                  8 dagen, 7 nachten
Vervoer:                    naar eigen inzicht
Groepsgrootte:      maximaal 12 personen
Prijs:                          € 1095,- p.p , op basis van 2 personen per kamer

Reisadvies met Transavia:

Retourvlucht Rotterdam – Montpellier (Transavia).
Prijs: ca. € 135,-

VOORLOPIG PROGRAMMA VOORJAAR 2018

Eerste dag: heenreis, aankomst op La Souche met welkomsdiner
Vliegen op Montpellier of Beziers. Transfer per minibusje, vanaf Beziers,  naar La Souche, rest van de dag geen activiteiten, ’s avonds welkomsdiner (inclusief wijn) op La Souche.

Tweede dag: kookworkshop en olijvenperserij
We splitsen de groep. De ene helft gaat koken olv chefkok Marianne Mulckhuyse in de keuken van La Souche. De andere helft gaat naar het Maison du Vin voor een uitleg van het gebied en een wijnproeverij.
Tijdsduur: 09.30 – 12.30 uur.
LunchLe Faitout te Berlou (op eigen kosten).  Heerlijk buiten eten met geweldig uitzicht op de omgeving.
Middag: Rondleiding en bezoek aan de olijvenperserij; Coopérative Oléicole L’Oulibo 4 Hameau de Cabezac.
Diner: La Souche (3 gangendiner, incl. wijn).

Derde dag: bezoek wijndomein Mas des Dames
Rondleiding op wijndomein Mas des Dames olv de Nederlandse eigenaresse Lidewij van Wilgen.
Lunchen (=inclusief) bij Lidewij.
Middag: We splitsen opnieuw de groep. De ene helft doet mee aan de kookworkshop olv chefkok Marianne Mulckhuyse in de keuken van La Souche Voor degenen die er nog niet geweest waren: een bezoek aan het Maison du Vin voor een uitleg van het gebied en een wijnproeverij.
Diner:
 La Souche (3 gangendiner, incl. wijn).

Vierde dag: Château La Dournie en Muscat St. Jean de Minervois
In de ochtend gaan we naar Château La Dournie in St. Chinian. Hier maakt de vrouwelijke wijnmaakster Veronique Etienne mooie biologische wijn.
Tijdsduur: 09.30 – 12.30 uur.
Lunch: Restaurant Castigno (op eigen kosten).
Middag: Bezoek bij Baraubio, specialist in Muscat St. Jean de Minervois.
Diner : La Souche (2 gangendiner, incl. wijn).

Vijfde dag: Domaine Sarrat de Goundy, Marseillan en Noilly Prat
Rondleiding en proeverij op het domein Sarrat de Goundy in wijnregio La Clape.  We reizen door naar Marseillan; een pittoreske plaats met mooie binnenhaven.
Lunch: in Marseillan (eigen kosten). Rondom het leuke haventje zitten talloze eetadresjes, zodat eenieder zelf kan kiezen waar hij zin in heeft.
Middag: bezoek aan La maison Noilly Prat museum in Marseillan.
Met rondleiding en bezoek aan de opslagplaatsen. Een van de typische fasen in de fabricage van de vermout dry is de rijping in de openlucht in vaten van 600 l.
Diner: 3 gangendiner bij een lokaal restaurant  in Saint-Jean de Minervois (=inclusief).

Zesde dag: Picpoul de Pinet, Bouzigues, met rondleiding op de oesterbanken
Ochtend: Bezoek aan Vignobles Gaujal, specialist in Picpoul de Pinet.
Lunch (op eigen kosten) bij het beste restaurant in Bouzigues met uitzicht op de oesterbanken. Ze zijn gespecialiseerd in fruits de mer. Maar ze serveren ook andere visspecialiteiten.
Middag: Oestertour per boot.
Diner La Souche (tapasbuffet, incl wijn).

Zevende dag: bezoek markt St. Chinian en Espace du Vin
Ochtend: Wandeling met panoramisch uitzicht naar St. Chinian. Rondslenteren op de zondagsmarkt van St. Chinian.
Lunch: Heerlijke zondagslunch in restaurant met een bib gourmand (op eigen kosten).
Middag:  Uitleg & proeverij bij Espace du Vin.
Diner: La Souche, (lichte maaltijd, incl wijn).

Laatste dag: terugreis
Transfer naar vliegveld Beziers voor terugreis naar Nederland.

Inclusief

  • – 7 x overnachting, inclusief ontbijt met koffie/thee
  • – 6 x diner La Souche, incl. wijn
  • – 1x diner Auberge l‘Ecole
  • – 1x lunch bij Lidewij van Wilgen
  • – 1x kookworkshop regionale Franse keuken
  • – Bezoek, wijnproeverij en rondleiding op wijndomein Mas des Dames
  • – Bezoek, wijnproeverij en rondleiding Domaine Sarrat de Goundy
  • – Bezoek, wijnproeverij en rondleiding Vignobles Gaujal
  • – Bezoek, wijnproeverij en rondleiding Baraubio Muscats
  • – Bezoek, wijnproeverij en rondleiding Château la Dournie
  • – Bezoek, en rondleiding La Maison Noilly Prat
  • – Bezoek, proeverij en rondleiding op een oesterfarm
  • – Bezoek zondagsmarkt St. Chinian
  • – Bezoek, en rondleiding olijvenperserij
  • – Compacte basiscursus (SDEN1) voor liefhebbers
  • – Transfer van en naar het vliegveld
  • – Alle transfers ter plekke
  • – Begeleiding door 2 registervinologen: Jolande Vos en Petri Houweling

Exclusief

– Heen- en terugreis
– Maaltijden en dranken niet genoemd in het programma
– Verzekeringen
– Persoonlijke uitgaven

HEB JE INTERESSE OM MEE TE GAAN? STUUR EEN EMAIL AAN JOLANDE@ILOVEFOODWINE.NL

 

Lees meer over de REISVOORWAARDEN!