Voorlopig reisprogramma Bergerac 2018

 

Reisperiode:            zondag 23 september t/m 30 september 2018

Thema:                      luxueuze culinaire week
Plaats:                       Bergerac
Land:                         Frankrijk
Accommodatie:       Boutique-hotel****
Reisduur:                  8 dagen, 7 nachten
Vervoer:                    naar eigen inzicht
Groepsgrootte:       12 personen, bij 10 personen  gaat de reis door
Prijs:                          € 1395,- p.p , op basis van 2 personen per kamer

Reisadvies met Transavia:

Retourvlucht Rotterdam – Bergerac. € 90,- (met handbagage)
Vertrek: zo 23 september 12.35 uur
Retour : zo 30 september  14.40  uur

 

VOORLOPIG PROGRAMMA NAJAAR 2018

Eerste dag zondag 23 september: heenreis, aankomst op Château les Merles met welkomsdiner
Vliegen op vanaf Rotterdam naar Bergerac. Aankomst 14.00 uur. Transfer per minibusje, naar Château les Merles.
16.00 uur: Welkom met champagne & hapjes, aansluitend een korte presentatie over de wijn van de streek.
19.30 uur: Luxueus zes-gangen openingsdiner (inclusief wijn) op Château Les Merles.

Tweede dag maandag 24 september: Maison du Tourisme et du Vin en olijven perserij.
Ochtend :10.00 uur
Bezoek en rondleiding Maison du Tourisme et du Vin in Bergerac met uitleg over de regio.
Lunch: authentieke lunch bij Restaurant L’Imparfait
(op eigen kosten).
Middag: Rondleiding, bezoek en proeverij bij wijnhuis Domaine du Haut-Pécharmant.
Diner: Château Les Merles (2 gangendiner, incl. wijn).

Derde dag dinsdag 25 september: Monbazillac
Ochtend: Rondleiding met korte proeverij op het Château Monbazillac
Lunch: bij sterrenrestaurant Le Tour du Vent, begeleid door Monbazillac-wijnen. (eigen kosten)
Middag: vrij
Diner:  Château Les Merles (2 gangendiner, incl. wijn).

Vierde dag woensdag 26 september: bezoek aan Bordeaux
Ochtend: Vertrek om 8.00 uur naar Bordeaux.
9.30 uur Rondleiding bij het nieuwe museum Cité du Vin.
Lunch 12 – 14 uur: in Bordeaux naar eigen inzicht (of in museum).
Middag: Shoppen in Bordeaux of een stadswandeling (nader overleg). Vertrek: 16.00 uur
Diner: Château Les Merles (3 gangendiner, incl. wijn).

Vijfde dag donderdag 27 september: Kookworkshop
Ochtend: Kookworkshop met de chefkok Bas Holten van Château Les Merles.
Tijdsduur: 09.30 – 12.30 uur.
Lunch: naar eigen inzicht
Middag: Golfclinic *. Of Bezoek bij wijnmaker David Fourtout van Vignolle des Verdots. Hij werkt biologisch.
Diner: Luxueus vijf-gangendiner met gerechten uit de kookworkshop.

Zesde dag vrijdag 28 september: Kaviaar en walnoten
Ochtend: Bezoek aan Moulin de la Veyssière, authentiek bedrijf waar walnotenolie wordt gemaakt.
Lunch (op eigen kosten) 3 gangen lunch op Château de Neuvic
Middag: Rondleiding + proeverij op het terrein van Caviar de Neuvik. Hier wordt echte kaviaar gekweekt van de Steur.
Diner Château Les Merles (3 gangendiner, incl. wijn).

Zevende dag 29 september: Bergerac wijn
Ochtend: Rondleiding en bezoek Chateau de la Jaubertie. Specialiteit: Grands Vins de Bergerac (
Lunch: Heerlijke eenvoudige zaterdaglunch op het terras van Le bistro du Presbytere. (op eigen kosten).
Middag: vrij. Golfen, zwemmen, wandelen in de omgeving.
Diner: Château Les Merles (3 gangendiner, incl. wijn).

Laatste dag zondag 30 september: terugreis
Transfer naar vliegveld Bergerac voor terugreis naar Nederland. Vertrek: 14.40 uur.

*Niet inbegrepen is de golfclinic met Pro David Duhamel. Voor een clinic van een uur rekent hij € 100,- met max. 6 personen. Graag reserveren op het moment van boeking van de reis.

Inclusief

  • – 7 x overnachting, inclusief luxueus ontbijtbuffet met koffie/thee
  • – 7 x diner Château Les Merles, incl. wijn en koffie
  • – Presentatie en inleiding over de wijn van Bergerac op SDEN 2 niveau
  • – 1x kookworkshop Franse keuken onder leiding van de chef-kok  van  Château Les Merles
  • – Bezoek, wijnproeverij en rondleiding op wijndomein Haut Pécharmant
  • – Bezoek, wijnproeverij en rondleiding wijndomein Chateau de la Jaubertie
  • – Bezoek, wijnproeverij en rondleiding Château Monbazillac
  • – Bezoek, wijnproeverij en rondleiding wijndomein Vinoble des Verdots
  • – Bezoek, en rondleiding Maison du Tourisme et du Vin
  • – Bezoek, en rondleiding Cité du Vin Bordeaux
  • – Bezoek, proeverij en rondleiding walnotenolie-perserij
  • – Bezoek, proeverij en rondleiding op een kaviaarfarm
  • – Transfer van en naar het vliegveld
  • – Alle transfers ter plekke
  • – Begeleiding door 2 registervinologen: Jolande Vos en Petri Houweling

Exclusief

  • – Heen- en terugreis
  • – Maaltijden en dranken niet genoemd in het programma
  • – Verzekeringen
  • – Persoonlijke uitgaven

 

HEB JE INTERESSE OM MEE TE GAAN? STUUR EEN EMAIL AAN [email protected]

 

Lees meer over de REISVOORWAARDEN!