Vol aromatisch wit

Viognier uit Piëmonte

Lekker bij de ovenschotel met pastinaak, deze Italiaanse Viognier. De druiven voor deze wijn komen van wijngaarden in Serralunga d’Alba en Diano d’Alba met een bodem die voornamelijk bestaat uit kalk en zand. Hoewel dit gebied vooral bekend is om zijn rode wijnen van de nebbiolo-druif  wordt hier ook geëxperimenteerd met de witte viognier. Mauro Sebaste, eigenaar en wijnmaker van dit twintig hectare grote familiebedrijf, focust zich op uitsluitend op kwaliteit. Dagelijks monitort hij niet alleen zijn druiven, maar ook de kwaliteit van de bodem waarin zij groeien. De wijn fermenteert in eiken vaten van 400 liter waarbij geregeld bâtonnage plaatsvindt. Door dit roeren van de gistende most blijven de gistcellen langer in contact met de wijn en krijgt de wijn zijn fijne aroma’s en compexiteit.

Rijp en rijk

De wijn is goudgeel van kleur en heeft in de neus vooral rijpe perzik, abrikoos en boter. In de mond heeft hij een frisse aanzet, met zachte zuren en weer die rijpe perzik. Ook gerookte tonen en een ‘tik van hout‘ is te proeven. Hij is vol, stevig en aromatisch. De afdronk is lang met een prettig bittertje.

Waarom bij de ‘Pastinaak ovenschotel‘?

De wijn is rond en vol van smaak met een aromatisch ‘zoetje’ van perzik. Het gerecht smaakt zacht, smeuïg en zoetig. Daarnaast wat romig door de kaassaus die er los overheen gaat. Prima combinatie dus!

Wat is daar nog meer lekker bij?

Drink hem ook eens bij een stevige witte vis of kalfsrollade met een rijke saus. Gerechten met pompoen.

 

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

2 reacties op “Viognier uit Piëmonte”

  1. Beste Anne-Wies, waar kan ik deze wijn in Nederland kopen? Heb je een linkje?