Skip to content
I love Food Wine Recepten
FacebookTwitterInstagramPinterest
  • Home
  • Food
    Weekmenu
    • Jamie Oliver recepten
    • Pascale Naessens recepten
    • Jeroen Meus recepten
    • Rukmini Iyer recepten
    Recepten
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
    • Soepen
    • Salades
    BBQ
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vlees
    • Big Green Egg
    Vegetarisch/Vegan
    • Linzenstoofpot met miso
    • Indiase auberginecurry
    • Omelet met asperges
    • Griekse plaattaart
    Pasta
    • Pasta alla Norma
    • Pasta pesto
    • Pasta met Gorgonzola
    • Pasta met garnalen
    Klassiekers
    • Boeuf Bourguignon
    • Perfecte bolognesesaus
    • Melanzane Parmigiana
    • Echte chili con carne
    Keukens
    • Italiaanse keuken
    • Franse keuken
    • Aziatische keuken
    • Midden-Oosten keuken
    Welke wijn bij...
    • Stoofvlees?
    • Asperges
    • Meer combinaties
    • Welke hapjes bij champagne?
    Hotspots
    • Gent
    • Antwerpen
    • Rotterdam
    • Den Haag
  • Webshop
  • E-Book
  • Recepten
    • BBQ
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Salades
    • Hoofdgerechten
      • Hoofdgerecht met vis
      • Hoofdgerecht met vlees
      • Vegetarische hoofdgerechten
    • Pasta & risotto
    • Desserts
    • Taarten
    • Borrel
    • Klassiekers
  • Wijn
    • Wijnrecensies
      • Witte wijn
      • Rode wijn
      • Rosé wijn
      • Mousserende wijn
      • Dessertwijn
    • Wijninspiratie
    • Interviews
  • Wijn & Spijs
    • Welke wijn bij welk gerecht?
  • Inspiratie
    • ILFW Travel
  • Over
    • About me
    • Samenwerking
    • Proefpanel
    • Linkinbio
    • Overzicht van alle schrijvers
    • Contact
    Foodie Rosina Reedijk

    Rosina Reedijk

    Food I Love

    Zoveel!!! Er is weinig wat ik niet lekker vind (behalve wild en bleekselderij). Als ik dan toch wat zaken zou moeten noemen: tapas in Andalusië, verse vis in Pedregalejo, alles met truffel, versgebakken zuurdesembrood met gezouten roomboter, pastagerechten, verse tomaat met olijfolie en wat zoutsnippers, korianderliefhebber (en alle gerechten waar dit in zit 😉), de Mexicaanse, Japanse, Indiase en Italiaanse keuken, alle soorten kaas, van buitenlands tot binnenlands, van hard tot zacht, van mild tot pittig, een ouderwets ‘prakkie’ bij mijn moeder (by far de beste kokkin als het gaat om de ouderwetse Nederlandse pot, we eten er nog altijd 1x per week), salades, pata negra, en ga zo maar door. Ik heb er trek van gekregen!

    Wine I Love

    Omdat we jaren achter elkaar in de Gaillac regio in Frankrijk onze zomervakantie gevierd hebben, zijn we echt Gaillac-wijnen-liefhebbers geworden. Het is een redelijk onbekend wijngebied, en dat is jammer. Zo hou ik bijvoorbeeld van wijnen waar de inheemse len de l’el (loin de l’oeil) druif in zit. Onze auto gaat dan ook elk jaar zwaar beladen terug met lekkere (bewaar) wijnen voor in onze wijnkoelkast. Verder doe je me een groot plezier met de Spaanse Verdejo en Tempranillo wijnen. Uit de champagnestreek ben ik fan van Vertus d’Elise van het gelijknamige champagnehuis.

     

    Wie is Rosina Reedijk?

    Als dochter van een brood- en banketbakker is het ruiken aan eten mij met de paplepel in gegoten. Ik deed gewoon wat mijn vader deed; ruiken aan alles wat je in je mond stopt. Sommige mensen (zoals mijn man toen hij mij leerde kennen) vinden dat heel raar, maar je eet nu eenmaal niet alleen met je mond.

    Ik ga graag uit eten, maar niet zo maar. Ik ga liever twee keer per jaar in een sterrenrestaurant eten dan elke week middelmatig uit eten. Behalve in Andalusië. Daar eet je bijna zonder uitzondering zo ontzettend lekker voor een zeer schappelijke prijs. Wij komen daar vaak omdat we in Malaga een appartement hebben. Als het even kan, zoeken we de zon op in Malaga, bij voorkeur in de donkere wintermaanden. Als we er zelf niet zijn, vinden we het fijn dat anderen er ook van kunnen genieten en daarom verhuren ons heerlijke plekje via latierrasur.com.

    In het dagelijks leven werk ik bij de gemeente Rotterdam als projectleider. Voor mijn werk schrijf ik regelmatig artikelen, verzin ik campagnes en bedenk ik slogans voor promotieartikelen. Voor I Love Food & Wine schrijf ik zo nu en dan een artikel of ga ik op reis naar het buitenland om een bepaalde regio te ontdekken. Daarnaast ben ik trainingsacteur, dagvoorzitter en verzorg ik alles rondom de boekingen van ons appartement in Malaga. Ik hou ontzettend van lekker eten en drinken, bij voorkeur met goede vrienden. Daar kan ik intens van genieten; goed eten, goede wijnen en fijn gezelschap.

    Mis niets! Volg, deel of print

    Delen Pin Delen Printen
    Website

    latierrasur.com/

    Contact

    rosina.reedijk@gmail.com

    Artikelen door Rosina
    Alle artikelen

    Meest populair

    • Goulash van varkensvlees met foto van Dagelijkse kost
      Hongaarse goulash: de snelle versie
      in
    • Javaanse panna cotta
      Panna cotta op z’n Indonesisch
      in
    • Melanzane alla Parmigiana uit Vijf seizoenen van Jonathan Zandbergen
      Perfecte Melanzane alla Parmigiana – origineel recept
      in

    Mis nooit meer de beste food & wine – tips

    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Over I Love Food & Wine

    I Love Food & Wine is een culinair platform met de lekkerste, spannendste en mooiste
    Wijn ❤Spijs ❤Combinaties. Foodschrijver en Register Vinoloog Jolande Vos zorgt samen met haar team elke dag weer voor verrukkelijke food & wine pairings. Uiteraard met recepten van de gerechten en de verkoopadressen van de getipte wijnen. Verder wijnbeoordelingen door het professionele I Love Food & Wine- proefpanel, kookboekrecensies en culinaire hotspots.

    Jolande Vos Jolande Vos

    ilovefoodwine op Instagram

    …

    Blijf op de hoogte

    FacebookTwitterInstagramPinterest
    • Disclaimer
    • Verantwoording
    • Contact
    • In de media
    • Samenwerking

    I love Food and Wine

    © Copyright I Love Food & Wine * All Rights Reserved.
    Privacyverklaring I Love Food & Wine

    Exclusive Member of Mediavine Food