Voor het weekend

Zomerse lasagne met vis

Alvast vooruitlopend op het komend weekend, een zomerse lasagne met vis op basis van kabeljauw, zalm en rivierkreeftjes. Niet alleen superlekker, maar bovendien makkelijk te maken en binnen 30 minuten op tafel!

Welke wijn bij Zomerse lasagne met vis?

Schenk bij deze zomerse lasagne met vis een volle witte wijn, zoals de  ‘La Segreta’ van het huis Planeta uit Sicilië (te koop Gall&Gall) . Gemaakt van 4 verschillende druivenrassen afkomstig van hun geheime wijngaard ‘La Segreta’: grecanico, fiano, chardonnay en viognier. Dat verklaart het rijke en complexe karakter. Zowel wijn als gerecht smaken rond, zacht en kruidig. De frisse fruitzuren in de wijn zorgen voor een welkome afwisseling. Een ideale wijn-spijscombinatie.

Muziek: luister naar het nummer ‘My Secret’ van de Zweedse singer-songwriter Anna Ternheim. Een nummer van haar debuutalbum Somebody Outside in 2004.

4 personenca. 30 minuten

Ingrediënten

  • 125 ml slagroom
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 theelepels tuinkruiden strooi-bouillonpoeder (Knorr)
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • zout, versgemalen peper
  • 500 gram kabeljauw, in stukken
  • 100 gram gerookte zalm, gesnipperd
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 1 courgette, grof geraspt
  • 6 verse lasagnebladen (koeling)
  • 1 bakje rivierkreeftjes à 125 gram
  • 2 eetlepels dille, fijngehakt

Stap 1

Verhit al roerende de slagroom met de crème fraîche. Roer er de bouillonpoeder en mosterd door. Breng op smaak met zout en peper. Schep de kabeljauw en gerookte zalm erdoor. Verwarm nog ca. 3 minuten tot de vis gaar is.

Stap 2

Verhit intussen in een koekenpan ca. 1 el olijfolie en roerbak de geraspte courgette ca. 1 minuut.

Stap 3

Halveer de lasagnevellen in de breedte. Kook ze in ruim water met zout ca. 4 minuten. Laat uitlekken in een vergiet en besprenkel met olijfolie. Leg op elk warm bord een half lasagneblad. Bedek met helft van geraspte courgette, 1/3 deel van vissaus, wat rivierkreeftjes en ½  el dille. Herhaal dit nog een keer. Dek af met laatste lasagnevel, rest van vis-roomsaus en dille.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Dit recept heb ik geschreven voor Gall&Gall en is geplaatst in Proef&3 2013
Credits: Fotografie Rob van de Vet, Foodstyling Sander de Ponti, Styling Jan-Willem van Riel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *