Hummes met limoen en kurkuma

Meatless Monday
Waarom moet je hummus zelf maken?

‘Hummus lijkt de nieuwe sushi’, vindt onze correspondent Mireille Niël. Haar verbazing sprak ze onlangs uit in haar column over de verschillen tussen Oost & West, de verschillen tussen haar thuisbasis Jordanië en de overvolle keus in de schappen van de Nederlandse supermarkt.  Lees ook nog even haar verhaal.

Mireille houdt dus van ‘hummus zonder poespas’ (zie recept), maar hier in Nederland houden we van variatie. Natuurlijk kun je die varianten in de supermarkt kopen, maar eigenlijk is zelf maken zo simpel als wat. Uiteraard veel lekkerder. Bovendien ook nog eens goedkoper.

Deze variant komt uit het kookboekje ‘Vega Hapjes Easy’. Het kikkererwtenmengsel wordt op smaak gebracht met limoen en kurkuma. Dat geeft een verrassende oppepper.

Welke wijn bij hummus?

Hummus smaakt wat rul, licht nootachtig en gekruid. Kies voor droge witte wijn, bijvoorbeeld voor een Sauvignon Blanc uit Nieuw Zeeland, Pinot Grigio uit Italië of een robuuste Portugees van Niepoort.

5 minuten

Ingrediënten

Ingrediënten hummus met limoen

  • 1 blikje kikkererwten (nettogewicht 310 gram), uitgelekt
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • sap van 1 onbespoten limoenen, plus geraspte schil als garnering
  • 60 ml olijfolie, plus extra als garnering
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel zout

Stap 1

Pureer alle ingrediënten in een keukenmachine tot een glad mengsel. Schenk zonodig 1 à 2 eetlepels water toe als de massa te dik blijft. Schep in een schaaltje. Garneer met olijfolie en limoenrasp.

Lekker met bagelchips of crackers.

 

Het kookboek

Leuk kookboek voor vegetariërs  uit de serie ‘Easy’ (Zie ook Pasta Easy). Boordevol prachtige hapjes voor een borrel of een feestje, of gewoon om samen te delen tijdens de lunch of diner.  Basic vormgeving en cleane fotografie. Allemaal echt simpele gerechtjes die er stuk voor stuk fantastisch uitzien.

Bestellen kun je hier:

Cover Vega hapjes easyTitel : Vega Hapjes Easy
Auteur : Jessica Oldfield
Uitgever : Uitgeverij Becht
ISBN : 978 90 230 1582 6
Prijs : € 19,99

 

 

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *