viskoekjes met yoghurtdip

Voor het weekend
Viskoekjes voor elk moment

Onmisbaar bij een zomers buiten-eetfestijn; dat zijn deze heerlijke viskoekjes uit het kookboekje ‘Food en Route’. Geschikt voor elk moment, van voorgerecht tot lunchgerecht, maar ook heerlijk bij de borrel of in de picknickmand. Wij aten ze als hoofdgerecht bij de bietensalade uit hetzelfde kookboekje. Aanrader voor dit weekend bij deze zomerse temperaturen.

Welke wijn bij viskoekjes met yoghurt-dillesaus?

Lekker stevige viskoekjes met een frisromige yoghurtsaus. Dat vraagt om een witte wijn met voldoende frisse zuren en kruidigheid, zoals een sauvignon blanc uit Chili of de Vermentino. Serveer je de bietensalade erbij, dan is een rosé uit de Provence perfect.

Matetic EQ Sauvignon Blanc
Matetic EQ Sauvignon Blanc
12 stuks10 minuten + 30 minuten wachttijd

Ingrediënten

  • 500 gram stevige witvis filet (bijv. kabeljauw)
  • ½ citroen
  • 1 theelepel pittige mosterd
  • 3 eetlepels gehakte verse dille
  • 2 eetlepels gehakte bladpeterselie
  • 1 ei
  • 2 eetlepels broodkruim of panko
  • zout, versgemalen peper
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels olijfolie

Stap 1

Snijd de vis in stukken. Rasp de schil van de citroen (bewaar de citroen). Doe de vis, citroenschil, mosterd, 2 eetlepels dille, peterselie, ei, broodkruim, 1½ theelepel zout en peper in de foodprocessor en maal tot een dikke pasta. Draai hiervan 12 balletjes ter grootte van een flinke walnoot en druk ze plat tot koekjes. Laat de viskoekjes 20-30 minuten in de koelkast opstijven.

Stap 2

Maak intussen een sausje van mayonaise, yoghurt, 1 eetlepel dille en ½ eetlepel olie. Breng op smaak met zout, peper en citroensap.

Stap 3

Verhit de rest van de olijfolie in de koekenpan. Bak de viskoekjes in ca. 5 minuten aan weerszijden goudbruin en gaar. Geef het sausje erbij.

Het kookboek

Charlotte Fielmich schreef eerder drie barbecue kookboeken: ‘Koken op een vuurtje, Winter BBQ-boek’ en ‘On Fire!’. Daarmee won ze de Gourmand Cookbook Award voor het beste BBQ-kookboek ter wereld. Voor deze zomer Food en Route, een oergezellig en uitnodigend kookboekje met allerlei meeneemrecepten voor je droompicknick, zoals salades, viskoekjes, krabkoekjes, gehaktballetjes, quiche-taart. Kortom: boordevol inspiratie om je picknickmand watertandend lekker te vullen.

Bestellen? Dat kan hier:

cover Food en RouteTitel:   Food en Route
Auteur: Charlotte Fielmich
Uitgever:  Uitgeverij Snor
ISBN nummer: 987 94 6314 039 3
Prijs: € 18,99

 

 

 

Nog meer inspiratie nodig? Ook deze bietensalade en krabkoekjes komen uit Food en Route! Op de hoogte blijven van de nieuwste kookboeken? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *