Vis met spinazie en groene curry

Voor het weekend
Vis met spinazie en groene curry

Dit is volgens mij het lekkerste tienminutengerecht uit het kookboek Nog Eenvoudiger’, dat zegt de charmante kookboekenschrijfster Pascale Naessens over dit visgerecht met spinazie en groene curry. Daar zijn wij (ons hele gezin) het roerend mee eens! Zo simpel, zo makkelijk, koolhydraat-arm en bovendien heerlijk van smaak. Je hebt maar vier ingrediënten nodig!

De recepten van Pascale zijn meestal geschreven voor 2 personen, maar wij hebben het recept wat aangepast. Met deze hoeveelheid vis kun je er met 3 personen van eten. Wij serveren er wel wat zilvervliesrijst bij, maar ook een frisse salade is een goed idee. Echt een weekendrecept voor als je supersnel klaar wilt zijn.

Welke wijn bij Vis met spinazie en curry?

Smeuïge vis in een romige, maar pittige saus. De spinazie zorgt voor bite en een bittertje. Drink hier een Provence rosé bij. Die verfrist door z’n lekkere zuren, maar blijft door de body toch helemaal overeind. Ik krijg nu alweer zin…

Rosé Domaine L'Amaurigue
Provence rosé van Gall & Gall
3 personen10 minuten

Ingrediënten

  • 450 gram witte vis (kabeljauw of zeewolf)
  • 300 gram spinazie
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 pakje Conimex groene currypasta

Stap 1

Giet de kokosmelk in een grote hapjespan en meng met de currypasta. Breng aan de kook. Het moet de consistentie hebben van een dikke soep.

Stap 2

Verdeel in vis in porties en leg ze in de saus. Kruid met wat peper en zout. Leg er de spinazieblaadjes op, zet een deksel op de pan en laat ca. 7 minuten sudderen op halfhoog vuur. Halverwege de spinazieblaadjes even omscheppen. Lekker met zilvervliesrijst.

 

Bestellen? Dat kan hier:

Cover Nog eenvoudiger met PascaleTitel : Nog eenvoudiger met vier ingrediënten
Auteur: Pascale Naessens
Uitgever : Terra Lannoo
ISBN : 978 94014 55527
Prijs : € 25,99

 

 

 

 

Kijk ook nog even naar de Grote garnalen met Ras el Hanout, ook een recept uit dit kookboek!

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *