Voor het weekend

Vis met spinazie en groene curry

Dit is volgens mij het lekkerste tienminutengerecht uit het kookboek Nog Eenvoudiger’, dat zegt de charmante kookboekenschrijfster Pascale Naessens over dit visgerecht met spinazie en groene curry. Daar zijn wij (ons hele gezin) het roerend mee eens! Zo simpel, zo makkelijk, koolhydraatarm en bovendien heerlijk van smaak. Je hebt maar vier ingrediënten nodig!

De recepten van Pascale zijn meestal geschreven voor 2 personen, maar wij hebben het recept wat aangepast. Met deze hoeveelheid vis kun je er met 3 personen van eten. Wij serveren er wel wat zilvervliesrijst bij, maar ook een frisse salade is een goed idee. Echt een weekendrecept voor als je supersnel klaar wilt zijn.

Welke wijn bij Vis met spinazie en curry?

Smeuïge vis in een romige, maar pittige saus. De spinazie zorgt voor bite en een bittertje. Drink hier een Provence rosé bij. Die verfrist door z’n lekkere zuren, maar blijft door de body toch helemaal overeind. Ik krijg nu alweer zin…

Perfecte Wijn & Spijs combinatie: Portugese rosé uit de Douro

€ 16,33

Opvallend is de zeer lichte rose kleur. Dat zet je misschien op een verkeerd been, maar de smaak is verrassend anders. Rond, vol en aromatisch met juist véél smaak. Heerlijk verfijnde zuren met mooie rijpe fruittonen. Een gelaagde rosé die de strijd met gemak aankan met een rosé uit de Provence. Past als een bus bij zo’n mooi stukje vis met Aziatische saus.

Vis met spinazie en groene curry

Vis met spinazie en groene curry

Bereiding: 10 minuten
Smeuïge vis in een romige, maar pittige saus. De spinazie zorgt voor bite en een bittertje.
Aantal 3 personen

Ingredienten
 

  • 450 gram witte vis kabeljauw of zeewolf
  • 300 gram spinazie
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 pakje groene curry pasta

Bereiding
 

  • Giet de kokosmelk in een grote hapjespan en meng met de currypasta. Breng aan de kook. Het moet de consistentie hebben van een dikke soep.
  • Verdeel in vis in porties en leg ze in de saus. Kruid met wat peper en zout. Leg er de spinazieblaadjes op, zet een deksel op de pan en laat ca. 7 minuten sudderen op halfhoog vuur. Halverwege de spinazieblaadjes even omscheppen. Lekker met zilvervliesrijst.

Bestellen? Dat kan hier:

Cover Nog eenvoudiger met PascaleTitel : Nog eenvoudiger met vier ingrediënten
Auteur: Pascale Naessens
Uitgever : Terra Lannoo
ISBN : 978 94014 55527
Prijs : € 25,99

 

 

 

 

Kijk ook nog even naar de Grote garnalen met Ras el Hanout, ook een recept uit dit kookboek!

 

Benieuwd naar meer koolhydraatarme recepten van Pascale Naessens? Hier vind je mijn weekmenu (slank & gezond met Pascale)  ter inspiratie…

Weekmenu 43 2019 Pascale Naessens
In dit weekmenu DEEL 1 vind je 5 recepten van Pascale

4 reacties op “Vis met spinazie en groene curry”

    • Je hoeft het niet te moeilijk te maken. Ik denk aan een gewone groene salade met kerstomaatjes, lenteui en bijvoorbeeld avocado. Maak een vinaigrette-dressing, en je bent klaar.
      Succes ermee,

  1. 5 sterren
    Toen ik in 2004 als gescheiden man alleen kwam te wonen kon ik nog geen ei koken of bakken. Inmiddels heel veel bijgeleerd, Vrienden blijven graag eten. Geen moeilijke meeergangen diner maar een gezonde en lekkere maaltijd met een goed glas wijn erbij. Door mijn veelvuldige bezoeken aan Italie neem ik altijd echte italiaanse producten mee. Deze zijn veel smakelijker dan de producten in de nederlandse supers Vooral de pasta’s met een italiaanse naam in hun merknaam hebben NIETS met Italie te maken.
    Als vrienden komen vraag ik altijd of ze blijven eten. Hun antwoord is een overduidelijk JA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept