Klassieker

Verse pesto maken is easy!

Eigenlijk is verse pesto (pesto alla genovese) maken een fluitje van een cent. Kant-en-klaar kopen is helemaal NIET nodig! Bovendien is het vele malen lekkerder! Misschien zou je het volgens de traditionele methode moeten maken in de vijzel. Maar ik betwijfel of dat echt tot een beter resultaat leidt. In de keukenmachine, staafmixer of blender is lekker snel en ook razend goed van smaak.

Het is mooi als je pesto helder groen van kleur is. Leg de basilicumblaadjes daarom  van tevoren even in ijskoud water met ijsblokjes.

10 minuten

Ingrediënten

  • 60 g verse basilicum  (ca. 1 ½ plant)
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 6 el Parmezaanse kaas, geraspt
  • 3 eetlepels pijnboompitten, evt. geroosterd
  • 7 el extra vergine olijfolie
  • zout, versgemalen peper
  • extra: keukenmachine of bakje van staafmixer

Stap 1

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine. Draai de machine, gebruik de pulseknop, tot een stevige saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.

Heerlijke gerechten met verse pesto: rode mul met verse pesto, pestokip met zomergroenten, slanke kabeljauw, pasta met geroosterde tomaatjes (vervang de rode door groene pesto!).

Pestokip met zomergroenten
Pestokip met zomergroenten

Bewaaradvies:

Hou je pesto over. Geen punt. Doe het over in een kommetje of tupperware bakje met deksel, giet hier een klein laagje olijfolie op zodat het helemaal onderstaat. Zo kun je de pesto langer bewaren (ca. 2 weken). Bewaar de groene pesto goed afgesloten in de koelkast.

 

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *