Verse kruidenboter

Home made
Verse kruidenboter

Als je eenmaal weet hoe lekker een zelfgemaakte verse kruidenboter smaakt, dan koop je nooit meer een kant-en-klaar kuipje in de supermarkt! En eigenlijk is de klus zo gepiept. In deze versie gaan een paar druppels ketjap (een uitstekende suggestie van mijn vriendin Uzma). Ketjap fungeert hier als smaakversterker. Het zorgt ervoor dat alle smaken net een beetje opgelicht worden, zonder dat de boter naar ketjap gaat smaken. Tip: maak een dubbele portie en vries de helft in. Dan ben je volgende keer helemaal snel klaar.

Muziek: nogmaals Alison Krauss, nu samen met Sarah Mclachlan. Wat een geweldig stel samen. Luister naar dit nummer Fallen.

Ingrediënten

  • 150 gram gezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 1 teentje knoflook, fijngeperst
  • 10 gram basilicum, zeer fijngehakt
  • 15 gram platte peterselie, zeer fijngehakt
  • 8 gram bieslook, zeer fijngehakt
  • zout, versgemalen peper
  • 1 theelepel ketjap manis

Roer de boter romig met de mixer. Meng met de knoflook, basilicum, peterselie en bieslook erdoor. Breng op smaak met zout, peper en ketjap.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *