Twee-kleurenbrownies met rode vruchten & Nirvana Port

Recept brownies met rode vruchten en port. Deze port is speciaal ontwikkeld om te combineren met pure chocolade. Daar passen deze brownies perfect bij. De gedroogde rode vruchten (te koop bij Parti) geven een frisse smaak die mooi matcht met het fruit in de port. Bovenop een mooi gemarmerd effect dat ontstaat door een mengsel van Mon Chou door de bovenlaag van het chocoladedeeg te roeren. Lees het recept op de blog #brownies #port #fruit

Nieuw bij Gall&Gall: de port van Dow met de naam Nirvana.  Speciaal ontwikkeld om te combineren met pure chocolade. Daar passen deze brownies perfect bij. De gedroogde rode vruchten (of cranberry’s) geven een klein fris tintje, die mooi matcht met het fruit in de port. Bovenop een uitnodigend gemarmerd zwart/witeffect dat ontstaat door een roommengsel van Mon Chou door de bovenlaag van het chocoladedeeg te roeren. 

1 uur

Ingrediënten

roomkaasbeslag:

  • 125 gram ricotta
  • 50 gram Mon Chou
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 ei
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 1 eetlepel bloem

browniebeslag:

  • 200 gram extra pure chocolade
  • 250 gram roomboter
  • 50 gram extra pure chocolade met noten
  • 100 gram gedroogde rode vruchten
  • 3 eieren + 1 eidooier
  • 300 gram witte basterdsuiker
  • 75 gram bloem
  • 60 gram cacaopoeder
  • ½ theelepel bakpoeder
  • zout

Extra: rechthoekig bakblik (28 bij 22 cm), bakpapier

Stap 1

Verwarm de oven ven voor op ca. 180 C. Bakblik invetten en bekleden met bakpapier.

Stap 2

Maak eerst roomkaasbeslag. In kom doen: ricotta, Mon Chou, vanillesuiker, ei, en crème fraîche. Roer door elkaar. Zeef de bloem erboven en schep erdoor.

Stap 3

Doe voor het browniebeslag in een (au-bain-Marie)pan: pure chocolade en boter. Verwarm zachtjes tot een gesmolten en glad mengsel ontstaat. Beetje laten afkoelen. Hak de chocolade met noten fijn.

Stap 4

Doe in een kom: eieren, eidooier en suiker. Klop met een mixer ca. 5 minuten tot het wit en licht van kleur is. Voeg de gesmolten chocolademengsel toe. Zeef erboven de bloem, cacao en bakpoeder. Omscheppen. Spatel vervolgens de rode vruchten en gehakte chocolade erdoor.

Stap 5

Schep het chocoladebeslag in het bakblik. Verdeel vervolgens het roommengsel gelijkmatig erover heen. Trek met een vork strepen. Let op: vermeng de twee soorten beslag niet teveel!

Stap 6

Bak de brownies in midden van oven ca. 25 minuten. Controleer met een satépen of de brownies gaar zijn. Er moet een beetje chocolade aan blijven zitten, want brownies mogen binnenin nog een beetje smeuïg zijn. Laat afkoelen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Dit recept heb ik geschreven voor Gall&Gall en is geplaatst in Proef&10 2010
Fotografie Rob van de Vet, Styling Hanna van den Bos en Jan-Willem van Riel, Foodstyling Sander de Ponti

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *