Tuinbonen met slahartjes

Easy Tuesday
Tuinbonen met parmaham

Ben je liefhebber van tuinbonen? Grijp dan nu je kans, ze zijn nu vers verkrijgbaar. Dit is een heel simpele versie met Parmaham en knapperige slahartjes. Serveer er een kaaspuree bij, dan heb je meteen een volledige maaltijd. Supersimpel!

Welke wijn bij tuinbonen met Parmaham?

Het zoutige van de Parmaham vraagt om een stevige maar soepele rode wijn. We houden het bij Italiaans: bijvoorbeeld de Rosso Verona van Bolla is een goede keuze.

4 personen45 minuten
 

Ingrediënten

  • 3 kg verse tuinbonen
  • 200 gram parmaham
  • 15 gram platte peterselie
  • paar takjes bonenkruid
  • 1 citroen (biologisch of schoongeboend)
  • 1 kropsla
  • 2 eetlepels olijfolie

Stap 1

Dop de bonen. Snijd de ham in reepjes. Hak de peterselie en bonenkruid fijn. Rasp de schil van de citroen. Haal de gele blaadjes uit het hart van de kropsla.

Stap 2

Kook de bonen (zonder zout) in ca. 6 minuten beetgaar. Giet ze af. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de reepjes parmaham ca. 2 minuten zachtjes. Schep de tuinbonen erdoor en warm ze even mee. Schep de kruiden en citroenschil erdoor en breng op smaak met zout en peper. Schep vlak voor het serveren het bonenmengsel door de gele slablaadjes. Lekker met aardappelpuree met (blauwe) kaas erdoor.

Meer heerlijke ‘recepten van de dag’ in je mailbox? Geef je hier op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *