Tortilla met kip en granaatappel

Lazy Sunday
Tortilla met kip en granaatappel

Deze tortilla met kip is geïnspireerd op een recept uit het kookboek Persiana van Sabrina Ghayour. De kruidenyoghurtsaus heb ik iets veranderd. Munt is vervangen door peterselie, en ik heb een teentje knoflook toegevoegd. Ras el hanout, sumak en granaatappelmelasse zorgen voor een typische Midden-Oosten smaak. Drink er een glas kruidige rosé bij, zoals die van Château Miraval uit de Provence.

4 personen30 minuten + 1 uur marineren

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 4 theelepels ras el hanout*
  • 6 eetlepels olijfolie
  • zout
  • 1 rode ui
  • 8 grote eetlepels volle Griekse yoghurt
  • 20 gram platte peterselie, fijngehakt
  • 2 theelepels sumak*(evt vervangen door citroensap)
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • zout, versgemalen peper
  • 8 bloemtortilla´s, groot formaat
  • 150 gram rucola
  • 8 eetlepels granaatappelpitjes
  • 8 eetlepels granaatappelmelasse*

Stap 1

Snij de kipfilet een beetje open, zodat je een kipfiletje krijgt dat overal even dik is, dan gaart hij mooier. Meng de ras el hanout met de olijfolie en een mespunt zout en smeer over de kipfilet. Laat minimaal 1 uur (maar max. 12 uur) afgedekt marineren in de koelkast. Snijd de rode ui in halve ringetjes. Zet apart.

Stap 2

Verwarm de oven voor op 150 °C. Meng de yoghurt, peterselie, sumak, knoflook en wat peper en zout goed door elkaar. Verwarm de grillpan of contactgrill.

Stap 3

Leg de kipfilet op de grill en grill voor ca. 6 minuten aan de ene kant, en dan 4 minuten aan de andere kant. (Wanneer je een contactgrill gebruikt, heb je tegelijk aan de boven- en onderkant hitte, en dan is 6 minuten genoeg.) Laat even rusten op je snijplank en snijd de kip in repen. Verwarm intussen de tortillavellen ca. 3 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 4

Besmeer de warme tortilla’s eerst met de kruidenyoghurt. Verdeel achtereenvolgens erover: rucola, kipreepjes, rode ui, granaatappelpitjes en granaatappelmelasse.

 

*Verkrijgbaar bij de Turkse of Marokkaanse winkel.

Meer recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *