Tonijnspies met kerstomaat

Spiesje met tonijn en cherrytomaat & Rosé

Een echte eetrosé; dat is Chateau Villerambert uit de Minervois (te koop bij Gall&Gall). Je proeft veel bosaardbeitjes en frambozen, maar ook kruidigheid en kracht. Het spiesje bezit  dezelfde kenmerken: fris en toch stevig. Harmonie door lichtzure kerstomaatjes gecombineerd met de stevige smaak van de tonijn.

Muziek: Toepasselijke muziek erbij:  Little Blind Fish van CPR. Heerlijk nummer!

4 personenBereiden: 15 minuten + 20 minuten marineren

Ingrediënten

  • 300 gram Yellow  Fin tonijn
  • 1 theelepel citroenpeper*
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels platte peterselie, fijngeknipt
  • 12 cherrytomaatjes
  • Extra: 3 lange spiesen

Stap 1

Snijd de tonijn in 16 blokjes van 2 bij 2 cm. Meng de citroenpeper met de olie en peterselie. Schep de tonijnblokjes erdoor en laat 20 minuten afgedekt intrekken.

Stap 2

Rijg de tonijn en cherrytomaatjes afwisselend aan 4 spiesjes. Verwarm de grillpan of ovengrill voor op de hoogste stand. Grill de tonijnspiesjes in ca. 4 minuten rondom goudbruin, zodat de tonijn nog rosé is van binnen. Lekker met stokbrood en een frisse groene salade.

VOEDINGSWAARDE P.P.: 183 Kcal, 11 gram Vet,  20 gram Eiwit, 2 gram Koolhydraat

 

* Citroenpeper kun je kopen bij AH van het merk Fair Trade Original onder de naam Peper Mix (citrus/knoflook). Bij alle Cook & Co winkels en Xenos is  Lemon Pepper van Shake Me! te koop.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Dit recept heb ik geschreven voor Gall&Gall en is geplaatst in Proef&6 2011
Fotografie Rob van de Vet, Styling Hanna van den Bos en Jan-Willem van Riel, Foodstyling Sander de Ponti

 Makkelijk en snel recept met vis voor de BBQ. Spiesjes met tonijn en cherrytomaatjes. Meng de citroenpeper met de olie en marineer de vis. #bbq #barbeque #vis #tonijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *