Snel & eenvoudig

Spaghetti alla Puttanesca

Zin in een snelle pasta? Kies voor spaghetti alla Puttanesca. Betekent letterlijk dat ‘op de hoerenmanier’. Sta in 20 minuten op tafel. Voor de broodnodige vitamientjes doen we wat extra spinazie door de saus.

Welke wijn bij spaghetti alla puttanesca?

Bij een spaghetti alla Puttanesca past een Italiaanse Chianti perfect bij. Maar er zijn meer mogelijkheden. Bijvoorbeeld deze rode wijn uit Zuid Afrika; de Groot Constantia Rood, afkomstig van het kwaliteitsdomein Groot Constantia in Stellenbosch (te koop Gall&Gall). Een sappige rode wijn die wordt gemaakt van maar liefst 6 verschillende druivenrassen: merlot, cabernet franc, shiraz, cabernet sauvignon, malbec en een vleugje pinotage. Die mix van druivenrassen proef je terug: rijpe bosbessen, aardbeien en pruimen, een vleugje peper en een hint van chocolade. Verrassend en avontuurlijk is de combinatie met deze pittige spaghetti. Want de wijn sluit goed aan op de tomatensaus en lichtzure kappertjes.

Muziek:  Bij een Italiaans gerecht hoort Italiaanse muziek. Luister naar Oriana Civile met de Arie di  Sicilia. 

4 personenca. 20 minuten

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, fijn gesneden,
  • 1 blikje ansjovisfilets à 30 gram, uitgelekt en in stukjes
  • 1 rode Spaanse peper, fijngesneden
  • 2 blikken tomatenblokjes à 400 gram
  • 100 g zwarte olijven zonder pit, in grove stukjes
  • 3 eetlepels kappertjes, afgespoeld
  • 400 gram spaghetti
  • zout, versgemalen peper
  • 200 gram spinazie

Stap 1

Verwarm de olijfolie in een braadpan. Bak de knoflook ca. ½ minuut op zacht vuur tot het licht bruin is. Roer ansjovis en Spaanse peper toe en bak kort mee. Voeg toe: tomaten, olijven en kappertjes toe. Laat de saus ca. 15 minuten zachtjes sudderen. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 2

Breng intussen ruim water met zout aan de kook. Voeg de spaghetti toe en kook gaar volgens gebruiksaanwijzing op het pak. Giet af in een vergiet en voeg toe aan de tomatensaus. Schep door elkaar en laat nog even doorwarmen. Breng op smaak met zout en peper. Roer op het laatste moment de spinazieblaadjes erdoor. Serveer direct op voorverwarmde pastaborden. Besprenkel met nog wat extra olijfolie.

 

Dit recept heb ik geschreven voor Gall&Gall en is geplaatst in Proef@5 2013.
Credits: Fotografie Rob van de Vet, Foodstyling Sander de Ponti, Styling Jan-Willem van Riel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *