Voor het weekend

Spaanse kip met chorizo

Recept stoofschotel spaanse kip met chorizo. Met o.a. kipfilet, kipkarbonades, groene olijven, chorizo, knoflook, paprikapoeder etc. Smaakvol en een tikje pittig door de chorizo. Daar drinken we een soepele rode wijn bij. #stoofschotel #kip #chorizo #recept

Vandaag viert Utrecht ‘De Spaanse Dag’. Ga daar kijken en geniet van een gevarieerd programma, boordevol met Spaanse heerlijkheden. Ook de flamenco ontbreekt niet! Niet in de gelegenheid? Dan maak je thuis deze Spaanse stoofschotel met kip. Smaakvol met een tikje pittigheid door de chorizo.

Welke wijn drinken we bij Spaanse kip met chorizo?

Daar drinken we een soepele rode wijn bij met voldoende body. Kies voor de Primitivo van familie Antinori. Ook de Spaanse Calvente Guidalera is een goede optie. Vol, kruidig maar toch soepel. Te koop bij Granada Wijnen.

4 personen1 uur en 10 minuten
 

Ingrediënten

  • 1 grote ui, gesnipperd
  • ½ winterwortel, in stukjes
  • 1 prei, in ringen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 kipkarbonades
  • 400 gram kipfilet, in grove stukken
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 150 gram chorizo, in stukjes
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 tl milde paprikapoeder
  • 1 kippenbouillontablet
  • 3 takjes tijm
  • 1 blikje groene olijven met citroen (AH, Merza), uitgelekt
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 °C.  Snijd de ui en groenten in stukken. Kip bestrooien met zout en peper, Verhit  1 eetlepel olie in een ovenvaste braadpan. Bak de kipkarbonade en kipfilet aan alle kanten bruin. Leg op een bord. Voeg nog 1 eetlepel olie toe en verhit opnieuw. Roer de groenten erdoor en laat  even bakken. Doe de deksel op de pan en laat de groenten in ca. 10 minuten zacht worden. Toevoegen: chorizo, knoflook en paprikapoeder. Bak ca. 3 minuten even mee . Roer tomatenblokjes, tijm, bouillontablet en 2,5 dl water erdoor.

Stap 2

Stoofschotel aan de kook brengen. Leg de kip erop en verdeel de olijven erover heen. Doe een deksel op de pan en zet ca. 40 minuten in de oven. Bestrooi met peterselie. Lekker met witte rijst en een groene salade.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Geef je hier op.

Dit recept heb ik geschreven voor Gall&Gall en is geplaatst in Proef&10 2010
Fotografie Rob van de Vet, Styling Hanna van den Bos en Jan-Willem van Riel, Foodstyling Sander de Ponti

Bewaar dit recept op Pinterest
 
Recept stoofschotel spaanse kip met chorizo. Met o.a. kipfilet, kipkarbonades, groene olijven, chorizo, knoflook, paprikapoeder etc. Smaakvol en een tikje pittig door de chorizo. Daar drinken we een soepele rode wijn bij. #stoofschotel #kip #chorizo #recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *