Sandwiches met zalm of gerookte kip

Speciaal voor de paasbrunch; deze heerlijk smeuïge mini-sandwiches met zalm of gerookte kip. Smaakt perfect in combinatie met frisse, maar toch ook ronde witte wijn. Bijvoorbeeld de  Sauvignon Blanc van het beroemde estate Groot Constantia in Zuid Afrika. Deze maand met korting te koop bij Gall&Gall. Ook dit jaar smaakt hij opnieuw fris en licht kruidig. Deze paas-sandwiches combineren daar voortreffelijk bij. Verse komkommer en krokante sla accentueren de frisse zuren in de wijn. Knoflookmayonaise, zalm en kip combineren goed met de het rijpe fruit.

Muziek: mijn favoriet van het Blue Highways evenement op paaszaterdag. Frazey Ford uit Vancouver met Mimi song.

https://www.youtube.com/watch?v=IyGsHDSJZuE&feature=related

24 sneetjes20 minuten

Ingrediënten

zalmsandwich

  • 100 gram verse roomkaas naturel (Mon Chou)
  • 2 theelepels geraspte mierikswortel (Kühne)
  • 150 gram gerookte zalm
  • ½  komkommer
  • 12 sneetjes wit casinobrood
  • ½ bakje tuinkers

kipsandwich

  • 2 gerookte kipfilets
  • 12 sneetjes bruinbrood
  • 6 eetlepels knoflookmayonaise (Allioli, merk Chovi)
  • 1 à 2 kropjes little gem-sla, nerven verwijderd
  • Extra: cocktailprikkers

Stap 1

Roer de roomkaas met de geraspte mierikswortel tot een smeuïg mengsel. Snijd de zalmfilet in plakjes snijden ter grootte van de boterhammen. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in hele dunne plakjes. Rooster het witbrood lichtbruin in een broodrooster. Besmeer alle sneetjes met het roomkaasmengsel. Beleg helft van de sneetjes achtereenvolgens met:
komkommerplakjes, zalm en tuinkers. Dek af met andere sneetjes met besmeerde kant naar onder. Snijd de korsten eraf en snijd ze 2 maal diagonaal doormidden. Steek vast met een cocktailprikker. Direct serveren.

Stap 2

Snijd de gerookte kip in dunne plakjes. Besmeer het bruinbrood met de knoflookmayonaise. Beleg de helft van de sneetjes achtereenvolgens met slablaadjes en gerookte kip. Dek af met de andere besmeerde sneetjes, met besmeerde kant naar beneden. Snijd de korsten eraf en snijd ze 2 maal diagonaal doormidden. Steek vast met een cocktailprikker. Direct serveren.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Dit recept heb ik geschreven voor Gall&Gall en is geplaatst in Proef&4 2011
Fotografie Rob van de Vet, Styling Hanna van den Bos en Jan-Willem van Riel, Foodstyling Sander de Ponti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *