Salade met gerookte forel, rode appel en tuinkers

Het nieuwe nummer Proef& van Gall&Gall ligt nu in de winkel met vier recepten van mijn hand. Deze salade van gerookte forel smaakt fantastisch bij de Pinot Gris van Yealands (Gall & Gall). Deze witte wijn uit Nieuw Zeeland smaakt zacht, rond en toch fris. De zachte forel en de romige dressing in deze salade combineren goed met de filmende elementen in de wijn, terwijl de krokante sla en appel de frisheid accentueren. Tuinkers benadrukt de lichte kruidigheid. Toch zin in iets anders? Gerookte forel en appel horen bij Chenin Blanc uit de Loire. Zeker als je de azijn vervangt door citroensap.

4 personen25 minuten

Ingrediënten

dressing:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 1 eetlepel mayonaise
  • zout, versgemalen peper

salade:

  • 1 bosuitje
  • 1 rode appel
  • 1 zakje kropsla à 75 gram
  • 100 gram gerookte forelfilet
  • tuinkers

Stap 1

Klop in een kommetje een dressing van: olie, azijn, mayonaise,  zout en peper. Bosuitje schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. Snijd de ongeschilde appel in schijfjes.

Stap 2

Verdeel over 4 borden: kropsla, bosui-ringetjes, appel en forelfilet. Verdeel de dressing erover. Bestrooi met tuinkers.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Dit recept heb ik geschreven voor Gall&Gall en is geplaatst in Proef&8 2010
Fotografie Rob van de Vet, Styling Hanna van den Bos en Jan-Willem van Riel, Foodstyling Sander de Ponti

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *