Zomerkoninkjes

Salade met aardbeien en verse geitenkaas

Ook zo’n fan van aardbeien? Op dit moment zijn ze helemaal top. Want als de Hollandse aardbeien van de volle grond komen, smaken ze het allerlekkerst, nu dus! Geniet van deze zomerkoninkjes in deze zomerse salade (dit is een van mijn favorieten!) Gecombineerd met geitenkaas en pijnboompitten tover je dit zomerfruit namelijk heel makkelijk om tot een heerlijk voorgerecht, of bijgerecht. Past altijd, de hele zomer lang!

Welke wijn bij salade met aardbeien en verse geitenkaas?

Kies hier voor een Sauvignon Blanc uit de Loire (mag ook Sancerre of Pouilly Fumé zijn). Want verse geitenkaas gecombineerd met een groene salade en Sauvignon Blanc vormen een klassieke combinatie. Ook de frisse zuren van de aardbeien sluit hier prima op aan. Andere optie is een rosé uit de Languedoc. De zachte rode fruit-aroma’s in de wijn sluiten mooi aan op de aardbeien.

Muziek: om helemaal in de sfeer te blijven. De remake van Strawberry Fields (The Beatles) door Ben Harper.

 

4 personen30 minuten + 1 uur wachttijd

Ingrediënten

  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 1 eetlepel honing
  • 4 eetlepels balsamico-azijn
  • zout, versgemalen peper
  • 4 takjes basilicum, blaadjes in reepjes gesneden
  • 250 gram aardbeien, gehalveerd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel Franse mosterd
  • 1 zakje gemengde sla
  • 200 gram verse geitenkaas, grof verkruimeld

Stap 1

Verhit een droge koekenpan en rooster de pijnboompitten licht bruin. Klop in een kommetje een marinade van honing, azijn, zout en peper. Roer de basilicum en aardbeien erdoor. Laat in de koelkast ca. 1 uur marineren.

Stap 2

Zeef de aardbeien en vang de marinade op. Maak een dressing van olijfolie, 2 eetlepels marinade, mosterd, zout en peper. Verdeel de sla over 4 borden. Besprenkel met de dressing. Verdeel erover: aardbeien, geitenkaas en pijnboompitten. Zet de rest van de dressing apart op tafel. Lekker met ciabatta met roomboter.

 

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *