Runderstoofschotel met salie

Voor het weekend
Runderstoofschotel met salie

Heerlijke stoofschotel met rundvlees afgedekt met bladerdeeg. Dat is echt een weekendrecept! Je bent misschien wat langer bezig, maar moeilijk is het niet. Ook leuk om hiervoor de kleine mini-pannetjes te gebruiken die een aantal jaren geleden zo trendy waren. En eigenlijk is dat ook nog makkelijker, want je hoeft het bladerdeeg niet uit te rollen. Pas op het laatst schep je de stoofschotel over in de minipannetjes, plakje bladerdeeg erop en afbakken in de oven. Smullen maar…

Welke wijn bij Runderstoofschotel met salie?

Mooi mals rundvlees in een dikke wijn-tomatensaus met een knapperig deegdakje. Het heeft een lekkere volle smaak. Volle rode wijn met wat zuren en kruidigheid past hier goed bij, zoals de Quinta la Rosa uit de Douro. Zie vandaag bij Wijn van de Dag. Ook de Roc & Lune uit de Languedoc is een meesterlijke combinatie. Maar ook de Saint-Joseph van Ro-Ree is niet te versmaden. Dat is 1 +1 = 3!

6 personen2 ½ uur

 Ingrediënten

  • 3 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout, versgemalen peper
  • 1 kg runderstooflappen, in blokjes
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 250 gram wortel, in stukjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 3 ansjovisfilets, fijngehakt
  • 4 salieblaadjes, fijngehakt
  • 200 ml rode wijn
  • 4 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 1 ei, losgeklopt
  • extra: ovenschaal inh. 1 1/2 liter

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de bloem met het paprikapoeder, zout en peper in een grote kom en meng het vlees erdoor. Voeg de tomaat, wortel, ui, knoflook, ansjovis, salie en wijn toe en schep alles door elkaar. Doe het mengsel over in een grote  pan die in de oven kan. Dek af met een deksel.

Stap 2

Laat het gerecht in de oven in ca. 2 uur gaar worden. Haal het vlees uit de oven en schep het over in de ovenschaal. Stapel intussen de plakje bladerdeeg op elkaar. Rol het deeg uit tot een lap, net iets groter dan de ovenschaal. (Dit gaat heel gemakkelijk tussen twee stukken huishoudfolie.) Dek hiermee het vleesmengsel af. Druk het deeg over de rand van de vorm met een schulprandje dicht. Overtollig deeg verwijderen. (hiervan kun je evt. nog versieringen maken.) Bestrijk met de rest van het losgeklopte ei. Maak met een appelboor in het midden een gaatje, waardoor de stoom kan ontsnappen. Bak de pastei in ca. 25 minuten goudbruin.  Lekker met veldsla en smeuïge aardappelpuree.

 

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *