Rucolasalade met eendenborst

Nieuwjaarsdag
Rucolasalade met eendenborstfilet

Het nieuwe jaar beginnen we feestelijk met een heerlijk voorgerecht: een frisse salade met venkel en bloedsinaasappel. De eendenborstfilet maakt de salade helemaal af. Je kunt hem maken door (wilde) eendenborst zelf te bakken, maar hij smaakt extra heerlijk met gerookte plakjes eendenborstfilet. Lekker met de Pinot Noir uit Nieuw-Zeeland of een Beaujolais cru als Fleurie.

6 personen15 minuten

Ingrediënten

  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels balsamico-azijn
  • 1 eetlepel Dijonmosterd
  • zout, versgemalen peper
  • 1 venkel, in dunne reepjes gesneden
  • 2 (bloed)sinaasappels, in partjes
  • 1 zakje rucolasalade à 150 gram
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 300 gram gerookte eendenborstfilet
  • 1 eetlepel munt, fijngehakt

Stap 1

Klop een dressing van: zonnebloemolie, azijn, mosterd,  olijfolie, zout en peper. Was de venkel en snijd hem in dunne plakjes. Schil de schil van de sinaasappels en snijd voorzichtig de sinaasappelpartjes tussen de velletjes uit.

Stap 2

Leg de rucolasalade in een saladeschaal.  Knijp het sap uit het restant van de sinaasappel over de salade. Verdeel de dressing erover. Schep voorzichtig om.  Verdeel de venkel, rode ui, sinaasappelpartjes en de plakjes gerookte eendenborstfilet erover. Garneer met fijngesneden munt.

 

 

Omslag Wild en gevogelteIn het kookboekje Wild & Gevogelte staan pure, simpele gerechten. Bereid op een klassieke manier, maar vertaald naar ‘nu’. Want wild hoeft niet alleen maar met Kerstmis gegeven te worden. De recepten zijn geschreven door de Nederlandse Claartje Lindhout (1973).  Ze is foodstylist, en auteur van diverse kookboeken. 

Titel: Wild & Gevogelte
Auteur: Claartje Lindhout
Uitgever: Becht Lifestyle
ISBN nummer: 978 90 230 1338 9
Prijs: € 11,00
Te koop: o.a. bij Bol.com

 

 

 

One thought on “Rucolasalade met eendenborstfilet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *