Rood fruit met witte chocoladesaus

Voor het weekend
Rood fruit met witte-chocoladesaus

Begin juli vierden we het 21-diner van mijn dochter. Het was een groot succes: 13 vriendinnen allemaal in het wit, een ontvangst met cocktail ‘Hugo’ opgepimpt met eetbare bloemen en een  vier-gangendiner met als afsluiter dit zomerse dessert. Rood fruit met witte-chocoladesaus, gemaakt van verse aardbeien, frambozen, kersen, blauwe bessen en/of bramen. Net wat er voorradig is bij de groenteboer. Onweerstaanbaar en oogverblindend. 

21 diner Ninah

Welke wijn drinken we ‘Zomerfruit met witte chocoladesaus’?

Er zijn verschillende opties mogelijk,  zoals de Elysium Black Muscat of een Brachetto d’aqui uit Piëmonte. Maar wij schonken er een Red Muscadel van Rietvallei (Zuid Afrika) bij. Deze rode dessertwijn accentueert de mooie zoete fruitaroma’s.

Muziek:

Geniet van dit prachtige nummer Summertime, gezongen door Norah Jonas aan de piano.

4 personen15 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram witte chocolade, in kleine stukjes
  • 100 ml slagroom
  • 500 gram gemengde zomervruchten (frambozen, aardbeien, bosbessen, bramen)
  • 4 bolletjes vanille-ijs

Stap 1

Laat de chocolade samen met de slagroom zachtjes smelten in een au-bain-Mariepan. Overdoen in een kom en laten afkoelen.

Stap 2

Verdeel het zomerfruit over vier schaaltjes of ijscoupes. Witte chocoladesaus erover scheppen. Lekker met een bolletje roomijs.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Geef je hier op.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *