Romige zuurkool met kip

Voor het weekend
Romige zuurkool met kip

Géén fan van zuurkool? Echt niet? Dan moet je toch deze stoofschotel een keertje maken. Hier in huis hebben we al heel veel zuurkool-haters kunnen overtuigen. Zó wordt zuurkool een hoogstandje eerste klas. Room, champignons en spekjes maken hem mild. Door de lange stooftijd wordt het zijdezacht. Aanrader met hoofdletters!!!

Welke wijn bij romige zuurkool met kip?

Zin in wit? Kies voor een sappige wijn met veel wit fruit; zoals de Gaillac. Voldoende fris voor bij de zuurkool en rond genoeg voor de malse kip en de romigheid. Houd je meer van iets avontuurlijks? Een rode gamay uit de Beaujolais is zeker ook een aanrader. Het rode frisse fruit sluit goed aan op de zuurkool. Stoof eventueel nog een scheutje wijn mee met de zuurkool. Zo worden gerecht en wijn nog meer één geheel.

4 personen1 uur

Ingrediënten

  • 100 g gerookte spekreepjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 bakje champignons, in plakjes
  • 1 el milde paprikapoeder
  • 1 bekertje crème fraîche  (125 ml)
  • 1 tl bouillonpoeder
  • 500 g wijnzuurkool
  • 4 kippenbouten
  • zout, versgemalen peper
  • 50 g boter

Stap 1

Bak in een braadpan of stoofpan de spekreepjes in ca. 3 minuten zachtjes uit. Voeg de ui en champignons toe en bak dit ca. 3 minuten mee. Roer paprikapoeder erdoor. Voeg de crème fraîche, 100 ml water (of wijn) , bouillonpoeder en zuurkool toe en schep om.

Stap 2

Bestrooi intussen de kippenbouten met zout en peper. Verhit in grote koekenpan de boter. Bak de kip rondom bruin. Leg op het zuurkoolmengsel en stoof in 45 minuten gaar. Lekker met aardappelpuree.

 

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *