Romige venkelsoep met gamba’s

Dit recept heb ik jaren geleden eens gekregen van een collega. Het is zo eenvoudig, dat je niet verwacht dat het resultaat zo heerlijk verfijnd kan zijn. Hou je erg van anijs, dan kun je die smaak accentueren door er nog een beetje pastis aan toe te voegen. Maar persoonlijk vind ik het echt niet nodig. Garneren met gamba’s en venkelgroen maakt de soep net even wat luxer. Bij soep hoort eigenlijk geen wijn, maar wil je er toch iets naast schenken, dan zou ik kiezen voor een Pinot Blanc of Silvaner. 

4 personenca. 50 minuten

Ingrediënten

  • 2 grote venkelknollen
  • 50 gram roomboter
  • ¾ liter kippenbouillon
  • slagroom
  • zout en peper
  • 8 middelgrote gekookte gamba’s
  • (eventueel: pastis)

Stap 1

Venkel in reepjes snijden, groen eraf halen en bewaren. In soeppan boter smelten, en venkel erdoor roeren. Afdekken met stuk natgemaakt vetvrij papier en ca. 15 minuten laten smoren. Bouillon toevoegen en 20 minuten zachtjes laten sudderen. In foodprocessor (of staafmixer) zo glad mogelijk pureren. Eventueel nog wat extra bouillon toevoegen als de soep wat aan de dikke kant blijkt te zijn. Op smaak brengen met zout en peper en evt. de pastis.

Stap 2

Intussen de gamba’s in een koekenpan even opbakken. Soep in (warm) soepbord scheppen. Garneren met de gamba’s en venkelgroen. Rondom klein beetje slagroom schenken.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *