Omelet met doperwten

Meatless Monday
Romige omelet met doperwten

‘What you see is what you get’; dat is onze conclusie bij het eten van deze vegetarische omelet gevuld met romige doperwten. Het is een heerlijke dikke omelet gevuld met een ruime hoeveelheid romige doperwten. Het recept is afkomstig uit het kookboek Superveg van Celia Brooks, een boek gevuld met meer dan 100 recepten waarin de 25 meest gezonde groenten de hoofdrol spelen. Je kunt dit recept ook zelfs nog wat verrassender maken; kies dan voor een roomkaas (*) met kruiden of Philadelphia met jalapeno-pepertjes.

Portret Celia Brooks van kookboek Superveg

Celia zegt het volgende over haar recept:

De machtige diepvrieserwt verdient goud in de categorie handigste van de 25 groenten. Als je geen andere groente in huis hebt, komt die zak met diepvrieserwten goed van pas. Dit is een van de snelste gerechten ooit voor een lekker ontbijt, fijne lunch of een mooi diner, en de kans is groot dat je alle ingrediënten gewoon in huis hebt.’

Welke wijn bij omelet met doperwten?

Kies bij een omelet voor een zachte ronde witte wijn. Zeker als de vulling ook nog eens wat zoet en romig is. Denk aan pinot blanc uit de elzas, rijke soave of een chardonnay zonder hout.

2 personen20 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram diepvries doperwten
  • zout
  • 60 gram roomkaas*
  • versgemalen zwarte peper
  • 3 grote eieren
  • 2 eetlepels melk
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel boter of olie

Stap 1

Kook de doperwten 3 minuten in water moet zout. Giet ze af. Roer de roomkaas erdoor en verwarm op laag vuur totdat de kaas gesmolten is. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 2

Klop de eieren los met de melk, oregano, zout en peper. Verwarm de boter of olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Schenk het eimengsel erin. Bak de omelet, maak af en toe de randen los en vul de ruimte met eimengsel. Bak tot de bovenkant bijna gestold is en de onderkant mooi bruin.

Stap 3

Schep het erwtenmengsel op de ene helft van de omelet en klap hem dubbel. Lekker met gebakken krieltjes en een frisse groene salade.

 

Het kookboek

Cover kookboek SupervegMooi kookboek met groenten in de hoofdrol. De Amerikaanse kookboekschrijfster Celia Brooks heeft de 25 meest gezonde groenten uitgekozen waarmee ze 100 vegetarische gerechten heeft bedacht. Elke groente wordt eerst uitgebreid besproken; ze legt uit waarom de groente zo gezond is en wat je ermee kunt doen. Daarna volgen de recepten.

Bestellen kun je hier:

Titel : Superveg
Auteur : Celia Brooks
Uitgever : Uitgeverij Good Cook
ISBN : 978 94 6143 189 9
Prijs : € 24,95

Probeer ook eens de Griekse plaattaart van courgette uit dit kookboek. Supermakkelijk om te maken.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *