Pompoensoep met saffraan-croutons

Meatless Monday
Pompoensoep met saffraan-croutons

Heb je de inspirerende recensie over het kookboek Eataly al gelezen? Uit dat kookboek komt ook deze pompoensoep. Een lekker voorgerecht voor een koude herfstdag. Lekker fluwelig van smaak. De croutons maken het apart door de bijzondere touch van saffraan. Ben je meer toe aan een maaltijdsoep, maak dan deze versie maar eens met sinaasappel, gember en kokosmelk. Ook superlekker!

Welke wijn bij pompoensoep met saffraan-croutons?

Deze heerlijke winterse soep smaakt zacht en smeuïg met een lichte tijmsmaak. Daar past een glas Viognier heel goed bij, vanwege de zachte zuren en het ronde mondgevoel. Maar ook een Chardonnay uit de Nieuwe Wereld met een licht houtlagering zal het goed doen.

4 personen45 minuten

Ingrediënten

  • 1 kleine pompoen (ca. 1 kg)
  • 1 eetlepel boter
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • blaadjes van 3 takjes tijm
  • 1 liter warme groentebouillon (van tablet)
  • plukje saffraandraadjes (ca. 0,15 gram)
  • 2 sneetjes brood van 1-2 dagen oud, in blokjes
  • zout, versgemalen peper

Stap 1

Snijd de pompoen in parten en verwijder de schil en pitten. Snijd het vruchtvlees in stukken.

Stap 2

Verhit de boter en de helft van de olijfolie in een braadpan. Bak de ui in 3 minuten glazig. Schep de pompoen en 2/3 deel van de tijm erdoor en bak nog 2 minuten. Schenk de bouillon erbij en kook de soep 30 minuten zachtjes met het deksel op de pan.

Stap 3

Roer de saffraan door de rest van de olijfolie en laat 10 minuten staan. Verhit de saffraanolie in een grote koekenpan. Bak de broodblokjes al omscheppend in 5 minuten goudbruin en krokant.

Stap 4

Pureer de de pompoensoep met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Schep in 4 kommen en garneer met de saffraan-croutons en achtergehouden tijmblaadjes.

 

Bestellen? Dat kan hier:

cover EatalyTitel: Eataly
Uitgever: Spectrum
ISBN: 9789000356867
Prijs: € 45,00

 

 

 

 

 

Ga je dit recept van I Love Food & Wine maken? Laat mij dan weten wat je ervan vindt. Dat kan op Facebook, tag @ILoveFoodWineNl. Je kunt ook je waardering onderaan dit recept invullen; klik en geef sterren!

Mijn leven achter de schermen zie je op Instagram.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef je waardering
Naam recept
Pompoensoep met saffraan-croutons
Geplaatst op
Totale kooktijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *