Meatless Monday

Pittige bonenschotel met maïs en nacho’s

Chili con carne, tortilla´s, quesadilla’s, empanada´s: vlees is vaak een vast onderdeel van de Mexicaanse keuken. Bovendien houden Mexicanen van het opeenstapelen van smaken. Maar ook zonder vlees kun je heerlijk Mexicaans eten. Kijk maar eens naar dit creatieve recept uit het kookboek ‘Veggie in 30 minuten’. Ook hier worden smaken opeengestapeld. En inderdaad, binnen een half uur staat deze bonenschotel op tafel.

Welke wijn bij pittige bonenschotel met maïs en nacho’s?

Deze bonenschotel is lekker pittig, maar de tomaten en zure room houden het lekker fris. Koriander geeft een spannend tintje. Schenk hier een lichte, maar sappige rode wijn bij, zoals de Sardijnse Rosso Romagnia, sappige merlot of Pour ma Gueule uit Chili.

Pour ma Geule 2015 van Clos des Fous

4 personen30 minuten

Ingrediënten

  • 4 maiskolven
  • 200 gram tortilla’s
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 1 blik zwarte bonen (400 gram)
  • 2 dl (pittige) tacosaus
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 2 bollen mozzarella
  • 2 tomaten
  • 1 avocado
  • 4 eetlepels zure room
  • verse koriander

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de maiskolven in ca. 10 minuten in gezouten water gaar. Snijd ze in stukken.

Stap 2

Knip intussen met een schaar de tortilla’s in driehoeken. Leg de stukjes op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze met de olie en bestrooi ze met het sesamzaad. Bak de stukjes tortilla 5-8 minuten, tot ze knapperig zijn en licht goudbruin. Laat de bonen uitlekken en meng ze met de helft van de tacosaus en de komijn.

Stap 3

Haal de nacho’s uit de oven. Schuif de driehoekjes tegen elkaar aan. Schep het bonenmengsel erop. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel ze erover. Zet terug in de oven en bak nog ongeveer 5 minuten, tot de kaas gesmolten is.

Stap 4

Hak de tomaten fijn. Meng met de rest van de tacosaus. Ontpit de avocado en snijd het vruchtvlees in stukken. Neem de nacho’s met bonen uit de oven. Schep de tomatensalsa erover. Leg de stukken avocado op de nacho’s en strooi er koriander over. Schep er dotjes zure room op en geef de mais erbij.

Tip: Wil je meer weten over de Mexicaanse keuken en verschillende Mexicaanse gerechten? Lees hier verder.

Bestellen kun je hier:

Cover Veggie in 30 minutenTitel : Veggie in 30 minuten
Auteur : Ylva Bergqvist
Uitgever : Uitgeverij Forte Culinair
ISBN : 978 94 91853 19 7
Prijs : € 19,99

 

 

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *