Tomatensalade met bleekselderij

Healthy Monday
Pikante tomatensalade met bleekselderij

Géén Meatless Monday, maar healthy Monday vandaag. Deze zonnige tomatensalade met bleekselderij is namelijk een van mijn favorieten. De dressing bevat ansjovispuree, en daarmee is hij niet meer vegetarisch te noemen. En ja die ansjovispasta is echt essentieel! Toch wilde ik deze salade heel graag met jullie delen, omdat hij zo verrassend lekker is! Heerlijk voor de lunch, als voorgerecht of als zomerse salade bij de BBQ.

Welke wijn bij tomatensalade met bleekselderij?

Het koele zuurtje van een Sauvignon Blanc sluit perfect aan bij de verfrissende bite van rauwe tomaten. Maar ook de friskruidige Italiaanse Vermentino past als huis. Meer zin in rood? Kies dan voor een gekoelde Beaujolais of een Italiaanse Bardolino.

4 personen20 minuten

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 4 tomaten, in partjes
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • basilicum
  • dressing
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 teentjes knoflook, uit de knoflookknijper
  • 4 theelepels ansjovispuree (tube)
  • zout, versgemalen peper

Stap 1

Kook de eieren in ca. 10 minuten hard. Afgieten, laten schrikken onder koud stromend water, pellen en laten afkoelen.

Stap 2

Klop intussen een dressing van olie, citroensap, mosterd, knoflook,  ansjovispasta, zout en versgemalen peper. Doe de tomaten, bleekselderij, ui en dressing in een slakom. Schep door elkaar en laat ca. 30 minuten de smaken op elkaar inwerken. Snijd de hardgekookte eieren in vieren.  Verdeel de salade over 4 kommen of borden. Garneer met de eieren en basilicumblaadjes.

 

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *