Pasta met paddenstoelen en walnoten & Brouilly

Cantharellen, oesterzwammen, kastanjechampignons, shiitakes: prachtig om te zien, heerlijk in allerlei gerechten en nu volop verkrijgbaar in de herfst. Probeer maar eens dit simpele pastarecept met een mix van paddenstoelen en walnoten. Helemaal super in combinatie met een glas Brouilly Pierreux (te koop bij Gall&Gall); een cru uit de Beaujolais. De wijn smaakt sappig en stijlvol met een aangename stevigheid. De paddenstoelen geven de wijn meer diepgang. Verse peterselie en bosuitjes accentueren het frisse karakter. Walnoten geven bite en sluiten aan op de stevigheid van de wijn.

Muziek: Autumn Song, gespeeld door Nina (nee, niet mijn dochter!)

4 personen25 minuten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 100 g magere spekreepjes
  • 2 bakjes paddenstoelenmix à 200 g, in reepjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 3 bosuitjes, in ringetjes
  • 300 g vlinderpasta (farfalle)
  • 1 bekertje crème fraîche  (200 ml)
  • 3 eetlepels platte peterselie, fijngesneden
  • 50 g walnoten, grofgehakt
  • 1 zakje biologische rucola à 40 g (AH)

Stap 1

Verhit olijfolie in een hapjespan. Bak de rode ui en spekreepjes ca. 3 minuten. Roer paddenstoelen, knoflook en bosui erdoor. Bak ca. 5 minuten mee.

Stap 2

Kook intussen de vlinderpasta gaar volgens gebruiksaanwijzing. Roer de crème fraîche, peterselie en een soeplepel pastakookvocht door het paddenstoelenmengsel. Giet pasta af en meng door de paddenstoelensaus. Schep de pasta in 4 pastaborden. Garneer met de walnoten en rucola.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Dit recept heb ik geschreven voor Gall&Gall en is geplaatst in Proef&9 2011
Fotografie Rob van de Vet, Styling Hanna van den Bos en Jan-Willem van Riel, Foodstyling Sander de Ponti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *